lördag 23 januari 2016

Konstiga regler i Cala Mijas

Innan vi åkte vidare mot Cala Mijas, så gjorde vi en extra tur till Benamádena och hotellet Sunset Beach. På baksidan om hotellet har man tidigare kunnat stå några nätter, trots en skylt om att det är förbjudet att köra ner med husbil och husvagn :) 
Och här kunde vi räkna till 21 HB.Vi fortsätter till Cala Mijas och ställplatsen på grusplanen. Här var fullt av bilar, men så ska det bli marknad i morgon lördag.De första vi möter är Jan-Åke och Linda dit vi på kvällen blev inbjudna på ett glas vin och trevligt umgänge.


På em fick vi se polisen åka förbi prata med några engelsmän och efter ett tag åkte de vidare och även några engelska bilar stack iväg.
OBS!
Nu är det så att det står en stor skylt med regler om hur du ska gå till väga för att få parkera här i 48 timmar. 
Du ska ha registreringsbeviset på bilen, försäkringspapper samt pass ska med och visas upp på polisstationen i centrum. Där skannas allt och ett papper fylls i med alla uppgifter på bilen och när du kom, födelsedata mm, som du sedan ska lägga synligt i bilrutan. När du lämnat platsen (efter 48 tim) måste du vänta 10 dagar innan du kommer tillbaka. Överträdelse kostar dig 500€ (vilket en engelsman åkte på som stått här i 4 dagar)


Det verkar som om den Spanska polisen har dåligt med jobb, så de skapar sådana istället :))

Till saken hör att här får du inte ta ut stolarna och sitta utanför bilen då kallas det camping, men den regeln är det inte många som följer. 


Här på polisstationen, som är öppen måndag till fredag mellan 9.00 - 14.00 (se pilen) ska du anmäla dig. Till saken hör att du kan inte registrera dig efter kl 14.00 på fredagen....först på måndag morgon  :))


Vi besökte marknaden idag lördag och på em tog vi en promenad ner till centrum tillsammans med Jan-Åke och Linda för att äta.
Ingemar, som aldrig har ridit, passade på att testa Åsnan. Den kunde i alla fall inte kasta av honom :))


Vi stannade till på en engelsk krog och det blev en stunds väntan innan maten kom ut och vi kunde avnjuta den i solen.


Efter maten blev det en promenad ner till stranden och överallt finns dessa fina blommor, kanske en släkting till vår krukväxt Flitiga Lisa.


Båtarna ligger fortfarande på stranden och strandpromenaden vimlade av familjer, som var ute med sina barn.


Barn ser vi över allt, som leker, cyklar eller åker på sparkcyklar.


En stunds vila på en parkbänk, innan vi går tillbaka under A7 mot grusplanen.


En trevlig lördag trots polisens konstiga regler. 
Vi kom vid 16 tiden och åker i morgon söndag till Olavs ställplats.

8 kommentarer:

 1. Det blir allt svårare att fricampa. Här i Silver har polisen rensat och bötfällt 300 Euro. Men nu Börjar det vara mycket husbilar utanför ställplatserna får se ur länge det går. Det har varit fullt på alla ställen.
  Vi har valt bekvämligheten i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du och värre lär det bli om de inte bygger fler ställplatser.

   Radera
 2. Hoppsan, det verkar bli tuffare i alla samhällen utefter kusten. Vi tackar för din info och lämnar snart Granada för vidare färd till kusten. Vart ? Ha det fortsatt bra!

  SvaraRadera
 3. Ser ut som det börjar ändra på sig med detta med husbilsparkering...lite trist. Ni ser ut att ha det jättetrevligt :) Kram

  SvaraRadera
 4. En god vän fastnade i en poliskontroll i San Fransisco, resande i en hyrbil. "Jag pratade småländska hela tiden och tillslut vinkade de åt mig att fara fara vidare. Ett hett tips kanske...

  SvaraRadera
 5. Tänk om man kunde göra ett upprop i hela Europa så man fick alla husbilsåkare att bojkotta Spanien under ett år och välja andra resmål.
  Undrar om inte restauranger, livsmedelshandel och bensinstationer skulle säga ifrån.
  Money Talks!

  SvaraRadera
 6. Vi har funderingar på att sticka ner mot södra Portugal under febr, mars. Är det lika knökfullt och besvärligt där som det verkar vara i Spanien?

  SvaraRadera
 7. Vilka knepiga och bökiga regler! Vi upplevde att en del fricampare betedde sig illa så kanske förstör det ryktet för alla...

  SvaraRadera