måndag 2 juni 2014

SM i Dans

I helgen har vi varit nostalgiska, ja dvs vi har varit på danstävling. Det är många år sedan våra söner slutade tävla. Tidigare var vi alltid med på deras tävlingar och SM var avslutningen innan sommaren. I år gick SM i Modern dans/Tiodans och Bugg och Rock´n Roll i Borås. För 19 år sedan 1995 var vi, från Dansklubben Buggie i Ulricehamn, med och arrangerade just SM.
Nu satt vi på läktaren och hejade på alla duktiga dansare.


Tiodansarna/moderndansarna har både vackra och dyra klänningar, så det är en fröjd för ögat att titta på alla dessa vackra kreationer. 


Går man på SM i Dans är det ofrånkomligt att man träffar på dansföräldrar från den tid våra pojkar var med och dansade. Här blev det ett kärt återseende med Lena D. Lenas dotter dansar däremot fortfarande. ( Ursäkta det suddiga fotot, men jag skyller på kameran) :)


Det är fart och fläkt över tiodansarna, både kläder, skor och smink skiljer sig från Bugg o Rock´n roll dansarna och även ansiktsuttrycken :)


I Lindy Hop hade Buggie med Felix Berghäll och hans partner Eleonor Kollberg, som slutade på en bronsplats. Många roliga turer kan man få se i Lindy Hop.


En som underhöll publiken i pausen var Tony Irving i tidsenlig klädsel, då inramningen påminde om antikens Colosseum. 


Här ett prov på underhållningen i lördags.

                                       

Dubbelbugg kan man ägna sig åt om man har två tjejer som vill dansa och det är ont om killar. Även här finns akrobatiska turer. Det kan inte vara lätt att vara två tjejer till lags när de drar åt var sitt håll :)Nya men välkända ansikten. Dag W f d Lagledare för Dansklubben Buggie på 1990- 2000 talet.


Hallen var fullsatt och stämningen hög.


En annan dans, som var mycket uppskattad, var Boogie Woogie och här börjar det glittra i kläderna igen, vid den långsamma rundan.


Vi kom lagom till Tiodansen skulle börja klockan 12 och sista dansens prisutdelning var klockan 18.30. Lång dag, men så otroligt kul att fått uppleva SM igen och träffat på så många kända ansikten. Det här var nog ett av de bäst arrangerade SM vi varit på. Bra gjort av Borås Dansförening.

5 kommentarer:

 1. Det var allt ett tag sedan vi dansade!

  Trevligt att se på, inte lika jobbigt!

  Just nu har jag problem med ett knä dessutom! Får ta tag i det när vi kommer hem!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj vad trevligt att få vara där o titta på dansen. Man blir så glad av musik o dans. Duktiga ser dom ut att vara oxå:-) Kram

  SvaraRadera
 3. Förstår att ni har haft en rolig dag där och träffa vänner. Jättekul att se bilder därifrån och Tonys film hahaha honom gillar jag.
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 4. Musik o dans är något av det bästa i livet,förutom Husbilen då förstås !!

  Ha det gott......Kram

  SvaraRadera
 5. Så kul med dans och duktiga dansare, alltid en fröjd att titta på. Tidigare gillade jag att dansa, men kroppen vill inte längre, så då får jag titta och njuta. Tack för dina bilder! Elisabeth

  SvaraRadera