torsdag 5 juni 2014

Med siktet inställt på Öland...

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Vi har under en tid känt oro för vårt startbatteri, som bara är ett år. I morse tyckte Ingemar att vi skulle åka tillbaka hem och kolla med butiken, som förra året sålde batterierna till oss. Så vi vände nosen hemåt igen.
De kollade, men tyckte allt var ok, så vi skulle inte vara oroliga utan kunde fortsätta vår tänkta resa. Kör mot Dalstorp och vidare på småvägar mot Gnosjö.


Man får se så mycket mer av den svenska naturen, när man kör småvägar. Ibland kan man träffa på roliga hus, det här såg ganska övergivet ut....men kanske håller man på att riva det..... eller plocka ner det, för det var ett timrat hus. Tycker det är så tråkigt att se när hus förfaller. :(
Tänk om huset kunde berätta vika som bott där och dess historia.....så intressant det skulle vara.


Kossor på bete och vägen kantad av lupiner i alla färger.


Än så länge kör vi genom de Västgötska skogarna, där blåbärsriset lyser ljusgrönt.....undras om det blir några bär i år? 


Vi får en häftig bil bakom oss, och föraren hade näst intill tidsenlig klädsel med skinnmössa och allt. :)
Vi fortsätter mot Forsheda och vidare efter sjön Bolmen mot Ljungby.
Stannar och äter vid en liten sjö. Massor av fina sommarblommor, Ögontröst (tror jag den heter) är en väldigt liten blomma, men så här fin när man kommer närmare.


Solen tittade fram och det var riktigt varmt och skönt. Ingemar passade på att ta en paus i vilstolen under tiden jag fixade maten.


Från Ljungby fortsatte vi mot Vislanda och mot Huseby och vidare mot Ingelstad.


För att till slut hamna på Skruvs Camping. Här har vi varit tidigare och tycker den här campingen är mysig och billig, man lägger 100 kr i en låda samt sitt reg.nummer.


Tyvärr så har vädret ändrat sig så det börjar att regna, men vi har det gott i husbilen. Det är en populär plats för husbilar och de som gillar att fiska. Man köper fiskekort, men vi är inte intresserade av något fiske, vi nöjer oss med en promenad runt den lilla sjön :) I morgon fortsätter vi...kanske mot Öland....vi får väl se vart vi hamnar :)

3 kommentarer:

  1. Fina sommarbilder. Själva är vi i Östersund på studentuppvaktning......vi har fint väder och 23-24 grader. På söndag drar vi söderut igen. Kram till Er!

    SvaraRadera
  2. Härligt att vara på rull i vårt vackra land :)
    Många fina bilder... nu vill jag verkligen inte vara en "Besserwisser", men den blå blomman tillhör nog snarare släktet Veronca... det finns många - kolla här: http://linnaeus.nrm.se/flora/di/scrophularia/veron/welcome.html
    Skruvs camping har vi åkt förbi (fel tid på dygnet för att stanna) men det blir nog fler tillfällen...

    SvaraRadera