lördag 21 juni 2014

Hemma igen och midsommar.

Vi lämade våra vänner i Löderup och for på småvägar upp till Ljungbyhed


När vi kommer till Harlösa, får Ingemar syn på några gamla bilar och traktorer, som han vill kolla närmare på.


En halv polisbil inkörd i häcken :)

Vi fortsatte sedan mot Ljungbyhed, för där någonstans skulle Ingemars brorsdotter bo. Inte hittade vi dit.....fick ringa om assistans.....och kom till slut rätt.

En kaffestund i trädgården innan vi fortsatte upp till Bengt i Örkelljunga och ställplatsen där. Vårt fäste till duschhandtaget hade gått sönder och ett nytt inhandlades.


Hemma igen efter 2 veckor på resande fot i södra Sverige. Det första vi ser är att Ulricehamns Båtbyggeri (Ingemars jobb) är rivet och nästan jämnat med marken. Här ska nu bli Bostadsrätter.Det blev ca 1500 km som vi körde och mycket har vi sett. Nu väntar lite trädgårdsarbete på hemmaplan tills vi kan ta nästa tur.


Väl hemma var det dags att åka ut och klippa gräset i stugan, men vi hann bara halva, sen kom regnet och satte stopp för resten.


Strandhem (Ingemars föräldrahem) byggt 1914 alltså 100 år, hade nu fått en "ansiktslyftning" och riktigt lyser mot oss. Så roligt när någon vill bevara den gamla stilen och inte bara modernisera.


Midsommar kom och Tomas, Carin och Ingemar passade på att pröva fiskelyckan på förmiddagen.


På eftermiddagen for vi till EFS Nabben och tittade på när man dansade kring midsommarstången.


Förväntansfulla småflickor som ville dansa.Att dansa var inte Mikael intresserad av, men när de spelade "björnen sover" och de jagade varandra, då tyckte han det såg kul ut. 


Uppehåll var det hela tiden, men termometern ville inte kliva över 15 gr strecket, knotten fick oss till slut att skynda mot bilen och åka hem.
Hemma blev det lite grillning innan kylan fick oss att gå in i stugvärmen.

Nu önskar jag alla en trevlig fortsättning på midsommarfirandet och kör försiktigt ni som är ute och åker.

4 kommentarer:

 1. Naturligtvis älskar jag midsommar, men också de gamla Bolinder Munktell traktorerna. Ett bra tips. Kram

  SvaraRadera
 2. Men vad läckert med alla dessa gamla bilar...och BP macken:-) Ni har verkligen hunnit med en del på 2 veckor. Jasså? Det är dags för byggnationer nu vid stranden. Snart har ni en massa nya hus till grannar. Spännande för er att se på den byggnationen...och att sonen flyttar dig:-) Det skulla jag också som mamma gilla:)) Kram till er båda

  SvaraRadera
 3. Harlösa verkar vara en ort vi får lägga in. Traktorer lockar alltid Lennart. Ha det fortsatt gott! Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Ni har gjort en trevlig resa runt i södra delen. Lagom komma hem till Midsommar och fira den, ni hade i alla fall 15 grader till skillnad mot våra 9 grader hihihi. Som åskådare kan man alltid klä sig efter vädret men tycker synd om arrangörerna och spelmännen när temperaturen sjunker och folk utebliv.
  Nu kan det väl knappast bli så mycket kallare, utan att värmen måste komma snart!
  Kram

  SvaraRadera