tisdag 19 november 2013

Vi fortsätter mot Batalha



Nazare ställplats var en parkering och tilltalade oss inte, så vi fortsatte mot Batalha. Här har vi varit flera gånger och här kan man få gratis Wifi.
Åker förbi många färgglada hus, en del med pastellfärger men också flera med starka färger.




Vi visste också att det skulle vara marknad på måndagen så det passade oss bra.
Marknaderna här i Portugal är lite annorlunda mot Spanien för här finns allt, olika sorts smådjur, som fåglar, höns och ankor, men även kattungar, hundvalpar, kaniner och marsvin.




På verktygssidan fastnade Ingemar, jag hade gärna köpt med mig Lilje- lökar hem, men tyvärr så går det ju inte, de måste ner i jorden för att blomma till våren.


Ingemar fick tag på jeans, behövs nu för här är inte varmt ute idag endast +13 gr.
Tillbaka i den varma husbilen och en lunch. Förskolan på promenad precis som hemma och med mössor för att se till vilken grupp man hör.



På eftermiddagen passade vi på att ta en titt på Dominikanklostret Santa Maria da Victoria ett av UNESCOs världsarv och som är ett mästerverk i portugisisk gotik.


Vi har ju sett byggnaden utifrån flera gånger men nu ska vi ta en titt inuti. Som Pensionär går man in för halva priset 3€/pers.
Nog blir man imponerad av deras bygge och med tanke på hur länge sedan det är. Klostret påbörjades 1388, två okända soldater från första världskriget ligger här och de bevakas av militären.
Det är fantastiska fönstermosaiker man kan se, med tanke på åldern så är de fantastiskt välbevarade.





Vi återvände, efter en tur runt i omgivningarna, för en myskväll i husbilen.
Den här vägen har vi åkt från Barragem Pedro do Altar till Batalha.


I morgon ska vi besöka bloggvänner som har lämnat Sverige för att bosätta sig här i Portugal.

3 kommentarer:

  1. Det är roligt att du lägger in karta så vet man direkt vart ni är hihi.
    Vilket fantastiskt kloster, väldigt fint.
    Här hemma åker långkalsongerna på, då det endast är +2gr!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja tänk vilka underbara byggnader det finns! Kloster och kyrkor allrahelst. Nu är det mysigt att se era bilder från lite varmare trakter :-) Tack för att ni låter andra kulna nordbor få följa er resa. Kramar

    SvaraRadera
  3. Tänk vad mycket fint och sevärt som ni förmedlar till oss. Sparar på det mesta, för någon gång ska det komma till användning. Följer varje inlägg med stort intresse. Ha det bra, kram, 3M

    SvaraRadera