fredag 15 november 2013

Bekanta och statsbesök i Villa Real

13-14 november.
Nu står vi i Alagoa på en gata tillsammans med 4-5 svenskar till. Givetvis blev det en promenad ner till stranden, men eftersom det är tidig morgon så är det inte så många ute. Bra motion för mig blir det att gå i sanden, med stavar naturligtvis.


På cafét fanns den här roliga skorstenen,betydligt finare att titta på än de fyrkanter vi har hemma, och inte kan kajorna bygga bon i dem heller :) Den här ser ganska nygjord ut. Fast kajor finns det kanske inte här :)


Vi tog vägen om grusplanen i Alagoa där många övervintrare står, och vilka träffade vi där, om inte Roland och Marianne. Fick en pratstund med dem, innan det var dax att gå hem och ta en sen 11-fika.


Här på gatan står vi, ganska lugnt och skönt.


Boulespelarna är i full gång och de har en bra bana att spela på, alla svenskar.


Efter fikat åkte vi iväg till Castro Marim för att fylla vatten och tömma toan. I deras automat för vatten måste man ha en pollett och den kan köpas hos kommunen ca 300 m in bland husen. Ingemar fick hjälp av en fransyska med att hitta dit, inga skyltar som säger vart det ligger, nu fick vi i alla fall fylla vatten. 
Där efter åkte vi mot Villa Real, en stad vi inte besökt tidigare, för att fylla på mitt internet. Ute på gatan höll 6 personer på att fundera över hur man skulle göra med rören, tänk att det behövs så många för att veta hur/vad man ska göra. Ingemar ville ta kort på dem så därför fick jag ställa mig bredvid.


Nu var det lunchdags och för första gången sedan vi åkte hemifrån skulle vi äta något ute. Ingemar gillar inte att beställa för han vet inte om det går att äta det han får. Nu blev det hamburgare för hans del, går ju inte att ta fel på. :D


Jag fick rostat bröd med tonfisk och pommes, gott men alldeles för mycket så Ingemar fick äta upp hälften av mitt.


Det var någon form av marknad och vi hittade en välfylld Chinabutik innan vi
 gick ner till hamnen för att kolla alla fina segelbåtar.


Det fanns stora fiskar i vattnet, men vad det var för sort vet jag inte, men visst hade det varit kul att pröva fiskelyckan här.


Många båtar i hamnen men inte bara stora segelbåtar.


Varma dagar har det varit och vi fortsätter att njuta av vädret, det som är mest jobbigt är de osynliga myggorna, som gett mig 13 fula stick på ryggen när jag satt ute en stund. :( De rackarna varken syns eller hörs men känns efter en stund. 
Stannar här en dag till då matchen mellan Sverige och Portugal ska ses på baren här i Alagoa.

4 kommentarer:

 1. Där var vi i våras. Tyckte det var en trevlig stad med hyfsad ställplats. Ni ser ut att ha lika fint väder, som vi har haft här i Alvor. Ska bli lite kallare, men sol. Ha dé fortsatt bra.Elisabeth

  SvaraRadera
 2. det ser skönt ut, här har hösten anlänt efter en alldeles för kraftig värmebölja, skönt faktiskt med lite mer normala temperaturer runt 20°

  SvaraRadera
 3. Ser helt fantastiskt ut! Såg faktiskt att vi hade mygg utanför fönstret här hemma igår och det måste väl vara ovanligt i november….
  Kram

  SvaraRadera