tisdag 26 november 2013

Ny flyttar vi på oss

I dag beslöt vi oss för att röra på oss igen. Vi känner oss friare om vi ”fricampar” eller står på mindre ställplatser. 
Det är alltid lika trevligt att träffa svenskar utomlands. Vi sa ”hej då” till de som var hemma i husbilarna.
Leif och Solveig var ute och handlade, de har följt vår blogg i 2 år och det var kul att träffa dem, hoppas vi ses någon fler gång och tack för senast.
 Vi träffade även en annan bloggare Nils-Åke (Nisse) och hans Birgitta som har bloggen http://husbilochresor.com  alltid lika trevligt att få ett ansikte på den som ligger bakom bloggen :)
 Vi fortsätter på de mindre vägarna och undviker motorvägen, viket också gör att vägen går genom små byar med gator,
som inte är byggda för husbilar, men vi kommer fram.


Innan vi åkte från Albufeira åkte vi till Lidl för att fylla på kylskåpet. Där såg vi att de hade särskilda platser för husbilar. Faktiskt första gången vi ser det och de är ordentligt blåmarkerade och långa så vi får plats utan problem. Något för Lidl i övriga Europa att ta efter.


Vi hittade till samma Lidl i Portemão, som vi varit på tidigare, även här fanns nu särskilda blå rutor för husbilar. Undrar om man får parkera här även nattetid?Nu skulle vi leta upp en TMN butik på Continental, så jag kunde fylla på mitt internet.
Jag hade glömt stänga av roamingen och det hade snabbt tömt mitt kort.
Fick mitt internet och vi fortsatte mot Alvor och dess ställplats N37 07 30 W08 35 38. Här är betydligt  öppnare och närmare havet, kanske ingen bra plats om det regnar, men nu ska det vara uppehåll i ett par veckor har vi hört.
Varmt och skönt i solen. Efter lite mat i magen tog vi en kort promenad ner till stranden innan solnedgången.
Man ser många spår i sanden, antingen är de barfota eller har joggingskor eller så är det med höga klackar. Nu kan jag ju inte förstå varför man går i sanden med klackar, men, men....


Det fanns lite folk ute, några sprang, andra fotade hundarna och någon njöt av solnedgången.Tidvattnet är på väg in och Ingemar har fått syn på något i kikaren.....bäst han passar sig så han inte blir blöt om fötterna


Kan det vara det här han såg? Vi går tillbaka..... 


......och här ska det stå cyklar....det förstår ni väl :D


Här finns mycket att upptäcka så det får nog bli en ordentlig promenad i morgon.


Nu har vi åter en sol när vi vaknar även om det är lite väl kyligt på natten. 

3 kommentarer:

 1. I Alvor stod vi fem nätter för en tid sen. En trevlig stad och fin omgivning. Mycket att upptäcka. Vi testade också cyklarna till Portimao. Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Sist vi stod i Alvor var när jag och Roland fyllde år, kom ni ihåg det. Då satt vi ute och spelade och sjöng och åt mat.

  Oj vad tiden går...........Kramar till Er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det minns vi Ulla och ett par dagar senare kom tromben.

   Radera