tisdag 12 november 2013

Portugal, Alagoa och badSån här utsikt har man inte varje dag.


Eftersom morgonen inte var så varm bara +14,  så var det inget skönt att sätta sig och sola.
Vi sökte istället upp en postlåda för att posta lite vykort. Tog en liten sväng ner i byn där det var ganska lugnt bara några enstaka som satt på bykrogarna och tog sig en kaffe eller öl. 


Nere vid stranden hittade Ingemar lite fåglar i vattnet. En snäppa av något slag och sandlöpare.Sen for vi mot bron och Portugal. Det står nu skyltar vid vägen som säger (tror vi) att vi ska in och registrera visa-kortet om vi ska fortsätta på motorvägen. Nu kommer vi ju inte att utnyttja motorvägarna så vi struntade i att registrera kortet.


Åker förbi Castro Marim där det finns en ställplats och VA. Här finns också en borg, men vi stannar inte.Vi åkte till Monte Gordo och den plats där vi varit för ett par år sedan.
Konstigt nog så stod inte så många bilar här, ganska gått om plats.


Vi klädde om för att gå ner till stranden och sola lite och kanske ta ett dopp.
Då vi kom ner hör vi svenska.....en grupp svenskar var med på lite gymnastik nere vid stranden. Här skulle jag behöva vara med.


Massor med spår i sanden av både människor och fordon ....men vem har gått här?


Det var inte så mycket folk på stranden ännu. Vi hade fått vrida tillbaka klockan 1 timme, så för oss var det egentligen lunch men inte för andra.
Solade lite och...


...Ingemar var först ner till vattnet. 
Det såg lite kallt ut så jag undrade just om han skulle våga på att doppa sig.


Det vågade han :))


Även jag tog ett dopp, men det var kallt i dag ca +17 eller 18 gr.
Det kylde riktigt ordentligt på benen och övriga kroppen, men uppfriskande. När vi kom upp till bilen var det nästan +31 gr inne och  + 27 ute, inte undra på att man svettas.


Dags att leta reda på en TMN butik, vi for in till Tavira och det stora affärscentrumet. Mitt andra TMN-kort är för gammalt, så jag fick köpa ett nytt för 9.90 € och bara 200 MG, kommer inte att räcka så länge, men går att fylla på, då kostar det ungefär 1€/timme. Portugal har alltid varit dyra på internet, nu gäller det att hitta så många fria WiFi som möjligt. :))
Vi for tillbaka till Alagoa och hittade en för oss, ny plats att stå på, tillsammans med ett flertal andra svenskar.
N37 10 31 W007 29 44
Vi har haft en fantastisk tur med vädret, inget regn sedan Tyskland, och otroligt varmt.
Inte undra på att man vill bada. :)


8 kommentarer:

 1. Vad härligt ni har det!För mig ( M ) gick kopplingen på bilen sönder ikväll-turligt nog 150 m hemifrån. Nu är den bärgad till verkstad. F ö har det regnat hela dagen , men vi har det bra ändå. Kram

  SvaraRadera
 2. Ser ju riktigt härligt och varmt ut :) Fina bilder att titta på. Jag har enönskan och det är att du ändrar tillbaka hur bilderna visas. Det går inte zooma in bilderna. de blir bara lite störrenär man klickar på dem och de lägger sig samlat. Jag tyckte det var bättre innan när man kunde klicka på en bild och sedan zooma in väldigt nära på detaljer i bara den bilden. Undrar om du förstod vad jag menar?:) Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tomas jag har inte ändrat något, det är nog programmet som gör så. Jag har bara gjort som jag brukar. Blev själv förvånad när jag såg att de lade sig på rad. Vet inte hur jag gör men ska luska i det.

   Radera
  2. Ok. Kanske inget att göra åt då.

   Radera
 3. Här är det betydligt varmare både i vattnat och i luften. Men av vad vi förstår så har Iberiska halvön haft en fantastisk höst. Det är bara att njuta.......kram från oss!

  SvaraRadera
 4. Visst har vi bra väder!
  Rena sommarvärmen!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken värme ni har i "luften". Kram.

  SvaraRadera
 6. Jag kan också skryta med sjöutsikt. Men vattnet här är grått inte blått som där ni är! Kramar

  SvaraRadera