söndag 17 november 2013

Från Alagoa till Pego do Altar


I morse var det bara +11 gr ute, vi blivit bortskämda den sista tiden med varma mornar, men även här ska hösten komma.
Idag kör vi inåt i landet, vi har GPS inställt på en ställplats vid en Barragem Pego do Altar.  Som vanligt åker vi lite småvägar fram till väg N2 som går från Faro till Castro Verde. Krokig är den och högt är vi emellanåt.


Att vi är i korkekarnas land märks väl och här står en bil lastad med barken.


Utsikten är fantastisk, men det gäller att ha ögonen på vägen för den som kör. Ingemar stannar där det går för att ta sig en titt ut över kullarna.



Vi visste att det skulle finnas en ställplats med tömning och redan 17 km där ifrån står skylten. När vi kommer till byn så finns ytterligare skyltar om tömning.



Inga problem med att hitta avfarten och in på grusplanen som även har inrutade platser med trästolpar.


Bra tömningsplats och allt är gratis. Ej dricksvatten, men det som ska drickas köper vi, till dusch och annat duger det.


Vi fortsatte mot Almodôvar, där visade vår GPS att vi skulle svänga vänster, men vi missade den avfarten och fortsatte rakt fram. Vid nästa vägkors gjorde vi som den visade och hamnade på en väg som liknade de i Marocko, om än lite sämre ändå.


Tur man inte kan ha hög hastighet för då hade vi missat dessa tre eller fyra Rödhönor som spatserade i vägkanten.

 

Stundtals är vägen riktigt rak, men ordentligt lappad, ingen hög hastighet här inte, men vi möter småbilar i alldeles för hög fart.


Vi kommer till slut ut på väg IC 1 som går mot Lissabon. Den är finare och bättre beläggning på men ack så tråkig. Kommer fram till Pego do Altar vid fyra tiden. Vi hittar en plats och får så här fin utsikt.


Ingemar tar en promenad under tiden jag fixar något att äta. Förra gången var barragemen full med vatten, några höga kanter där man ser var vattnet varit tidigare, såg vi inte då. Nu ser den torrlagd ut på sina ställen.
Den här mätstickan på vattnets höjd begriper vi oss inte på. Vi har lite svårt att förstå att det ska vara vattendjupet....men kanske är det så.


Reparationsarbeten gör de här, bäst att passa på när vattennivån är låg. Men visst ser det otäckt ut att hänga i en korg så där på dammväggen.


Några ungdomar hade picknick i det gröna.


Många bilar finns här och många av dem är med engelska skyltar.


Mörkret faller fort och redan efter drygt en timme är det becksvart ute.


Som högst kom termometern upp i +17 gr och lite småblåsigt, kändes riktigt kyligt, men vi behåller shortsen på. :)



Nu har vi gjort södra delen av Portugal och far vidare mot Nazare där det finns en ställplats. 

4 kommentarer:

  1. 17 november vet dom flesta vad dom gjorde på mitten av 90-talet. Men inte iår.
    Nu var sista rundan för oss i helgen i strålande solsken och det är dax att ställa in husbilen.. Så härligt att då få följa er som tidigare.
    Nu blir det dags att summera årets svängar och se om 3500kg love går att starta ;)
    Ha de kanon!
    /Thomas

    SvaraRadera
  2. Ja här hemma i Svedala har vi ju iår varit riktigt bortskämda med en så fin höst. Men idag slog verkligen novembervädret till. Så råkallt, blåsigt och allmänt ruggigt! Ha de bäst! Och NJUT! Kramar

    SvaraRadera
  3. Ni rör er runt i fina omgivningar, förstår att ögonen behöver vara på vägen!
    Har just kommit hem från en liten tur, härligt att känna asfalten hihihi
    Kram

    SvaraRadera
  4. Barragemen är inte dumma. Fina omgivningar. Jag tror inte vi for på den vägsträcka du visar, även om det var dåligt emellanåt. Ha dé bra. Elisabeth

    SvaraRadera