lördag 28 maj 2011

Studentbal och examen

Nu var det några dagar sedan jag var in här och skrev och här kommer en del av förklaringen: STUDENTEN ....som ett av våra barnbarn tar. Först var det balen och baltåget som samlade massor av folk på stan på onsdagen. Det är nog bara vid vår/höstmarknader som det är så mycket folk ute. Det var inte lätt att få en bra plats för att kunna ta några bilder, dom här tjejerna tyckte det var jobbigt att stå och vänta, så de satte sig ner.
Till slut kom dom, uppklädda, sminkade och med fantastiska frisyrer på många.Många hade långa klänningar som släpade i marken, men vår Patricia hade valt en kort klänning. (mer praktiskt att dansa i kort än långt) Det blir ett minne för livet att ha varit med på balen.

På fredagen var det dags för samling på gräsplanen vid skolan för att se de "nybakade" studenterna springa ut. De flesta gånger vi har haft studenter i familjen så har det varit vackert och varmt, men inte idag har molnen hopade sig på himlen och vi hade paraplyerna redo. Skyltar visade var vi skulle invänta Patricia och här kommer hon. Michael (min bror) var också med och han tyckte det var mycket folk och trångt, men så roligt att få hänga blommor runt hennes hals och säga grattis. Efter grattandet åkte studenterna iväg på sina lövade bilar för cortege i stan med musik och sång. Vi andra åkte hem och plockade fram smörgåstårtor och jordgubbstårtor. Michael gillade verkligen smörgåstårtan. Efter paketöppning mm var det dags för Patricia att ge sig iväg till stan för att fortsätta firandet med kompisar. Nu splittras alla för att antingen söka jobb eller fortsatta studier på annan ort. Nu planerar vi för en husbilsvecka. SM i Dans går i Norrköpings Himmelstalundshallen och det ska bli spännande. Om vädret blir som det är sagt så kan vi vänta oss en varm och solig helg. Ska bli härligt att få åka ut med husbilen igen, ett besök på några husbilsfirmor finns det nog plats för också.

2 kommentarer:

  1. Oh, vad mysigt med studenttider. Det här är alltid en ledsen tid för mig eftersom vi miste våra tjejer i augusti i en olycka efter att vår minsting hade tagit studenten. Ha det gott med nära och kära!

    SvaraRadera
  2. Mysigt med studenttider. Inger så mycket hopp. Vi har en lång väntan dit. Barnbarnet är bara några veckor. Ha dé!

    SvaraRadera