söndag 15 maj 2011

Husbilsträff i Bua

Åter igen en jättetrevlig träff med husbilsfolk. Den här gången var det i Bua och på programmet stod ett besök på Ringhals kärnkraftverk och lite husbilssnack om att åka utanför Sveriges gränser och vad man behöver tänka på då. Vädret hade ju kunnat vara varmare och med lite mindre blåst, men nu går det ju inte att ändra på vädret, bara hoppas att det skulle bli bättre. Vi anlände vid tretiden och då hade det redan kommit ett antal bilar.

Vi fick en plats med utsikt mot hamnen och Ringhals. Jag hade lovat våra kompisar, som skulle komma lite senare, att bjuda på lite mat när som kom. Det blev lite Jansson, sill, ägg lax och lite annat småplock. P g a det dåliga vädret så stannade många inne i husbilarnas värme under kvällen. På lördagmorgon var det samling vid busshållplatsen, några skulle cykla till Ringhals och andra ta bussen. Solen sken och det såg lovande ut med vädret, så jag och några till stannade kvar vid bilarna där vi bl a kunde se hur man jobbade med att sätta master på sina segelbåtar. Vi passade också på att sola lite. Vi som var kvar vid bilarna hade upptäckt att det fanns en loppisaffär alldeles intill, som givetvis fick ett besök. Även en fiskaffär, där strömming och makrill hittade vägen hem till mitt kylskåp. På em fick vi höra lite om vad man bör tänka på innan man gör en resa utanför Sverige, det är inte bara passet man ska ha med. Vid sjutiden var det samling i Fiskerilokalen där vi fick en härlig underhållning av Farbror Claes och där vi sedan kunde njuta av havskräftor och räkor, ost och bröd. Söndag morgon bjöd på hyfsat väder och efter att ha sagt hejdå till våra nya och gamla vänner styrde vi mot Veddige och Karlssons butik. Givetvis gick jag inte tomhänt ut därifrån. Tack Jens, Peter och Pierre för en väl genomförd och trevlig husbilsträff.

3 kommentarer:

 1. Åh så gott det ser ut....kan jag byta till mig några havskräftor mot en flaska hemstampat rött?

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om förra inlägget, att det ser både gott ut och är gott. Tyvärr kunde vi inte närvara. Jens är alltid duktig att ordna trevliga träffar.
  Ni är också välkomna att besöka min nya blogg, som jag håller på att bygga upp om husbilslivet, foto och blogging
  http://ojsweden.blogspot.com/

  SvaraRadera
 3. Tur att man bor på framsidan för här äter man havskräftor nästan varje dag. Dess emellan kan man blanda med Räkor och Krabbor. Blir man trött på det kan man ta Hummer. Blir man även trött på Hummer kan man återgå till Havskräftor.
  Skaldjuren som Peter och company hade fixat var klart godkända. Från en skala på 1- 10 blev det 15. Alltså toppbetyg.
  Sedan hade vi utmärkt service från "flickorna" och gitarrspelande Peter.
  Hälsningar från Kurt (som inte är anonym längre då både Ingemar o Maggan kände igen mig)

  SvaraRadera