tisdag 16 februari 2010

Prylsamlare

Jag kan nog sätta mig i ett fack som heter prylsamlaren för där hör nog jag hemma, det upptäckte jag när vi skulle plocka ur vår husbil. Tänk vad mycket man samlar på sig i en husbil ....ja även hemma också. Jag hade tagit med massor av kassar att plocka i, men jag fick gå in och hämta fler. Mycket av det som fanns i "köket" kommer jag att rensa ur, för där var en hel del som jag aldrig hade använt. Samma sak i "garaget" säkert en hel del som inte behövs men som man har med "i fall att vi skulle behöva". Bara det som fanns i toaletten fyllde en hel kasse......förstår inte varför jag måste ha 2 flaskor duschcream,2 tandkrämstuber och en massa hudcreamer och spray...som jag inte använder...nä här måste också rensas.

Det här med att spara på allt...att vara lite av en ekorre....ja det är nog jag det. Jag minns när vi flyttade in i vårt hus för 30 år sedan, från en 4 rums lägenhet. Våra möbler fyllde knappt upp våra rum, det var mycket tomma ytor för att inte tala om alla köksskåp. Och nu....fullt överallt från vind till källare....här behöver också rensas. Jag gjorde ett tappert försök här om dagen när jag plockade ner 15 st dockor från vinden....och skänkte till dagis. Men som alla vet som har haft barn, man sparar deras saker. Och i garaget ska alla skidor, pulkor och pjäxor bort, för att inte tala om alla cyklar i olika storlekar. Men nu hör ju också till saken att jag under 10 år arbetade som dagmamma och då måste man ju ha lite grejor, så nog finns här att göra framöver.

Ibland kan det vara bra att spara på gamla kläder, för häromdagen kom ett barnbarn hem och undrade om jag hade några 80-tals kläder på vinden dom skulle på 80-tals fest. Jo då visst fanns det, både skor och klänningar med axelvaddar. Så ibland kan det vara bra att vara ekorre. "Jag ska nog göra som du mormor, spara vissa kläder, till mina barn, så dom får se hur vi var klädda på 2000-talet" sa mitt barbarn. Tråkigt nog har jag ingen bild på dom...i mina kläder.

4 kommentarer:

 1. Bra ha saker har man gått om, specielt i husbilen. Jag var härom dagen och började packa in allt i bilen, sa till maken att nu kommer JAG att packa ALLT och så får du titta om det är något jag missat, oj, vad har vi åkt omkring med kan man undra för det var inte mycket som ska stå under våra sängar som är "garaget" i vår plåtis.

  Nu måste vintern ta slut snart, vi semesterplanerar för fullt och som det ser ut blir det ett besök i Venedig i år oxå.
  Sex veckor är våra planer att vara ute och åka.

  Ha det gott;)

  SvaraRadera
 2. Det värsta är att man har en viktgräns i husbilen... den är inte lätt att hålla med alla prylar som man råkar få med sig...

  SvaraRadera
 3. Vem kan tro att vi är systrar. Jag som inte sparar en pryl och blir nervös om jag har för mycket saker som binder mig fast. Att inte ha mer än vad som får plats i mitt lilla rum är en sån skön känsla av frihet. Det går ner i ett par resväskor om jag bestämmer mig för att flytta någon gång.

  SvaraRadera
 4. Vi kommer kanske också att åka tillbaka dit ner och gå de andra sträckorna. Gör nu inte samma tabbe som vi utan åkt ner till Riomaggiore och gå uppåt de första 2 sträckorna ska enligt andra vara betydligt lättare att gå. Ska ni gå de två sista så räckna med att de är svåra och man ska framförallt inte ha några hjärt- eller knäproblem. Man ska ha bra skor och mycket vatten med sig om det är varmt. Den här sträckan vi gick var mycket brant så det var omöjligt att krypa undan om man blev nödig. Det var en upplevelse men jag kommer inte att gå den någon mer gång. Förstår än i dag inte hur paret kunde gå allt på 5 timmar, för oss tog det nästan 3,5timme ca 3-4 km.
  Det var inte svårt att hitta till ställplatsen i Levanto.
  Ha det gott

  SvaraRadera