onsdag 11 november 2009

Husbilars inredning

Alla ni kvinnor som åker husbil, har ni funderat över vem eller vilka det är som gör inredningen till husbilarna? Det har i alla fall jag. Eftersom vi nu har haft 2 husbilar och nu börjar tänka på en 3:e så börjar man ju få lite hum om hur man vill ha det. Ska den ha dusch? Intregrerad dusch (mellan toalett och handfat)? Med ugn eller utan? Högt eller lågt Kylskåp? Frys? Låg bädd, enkelsängar(pensionärsbäddar) eller över garage? Inredd för 2 eller 4 pers? 
Ja det finns hur många frågor som helst. Och en sak är klar det finns inte en bil som har allt det som jag/vi önskar... eller finns den? 
Vilka är då mina/våra "krav"? Från början var det inte så många krav/önskemål men ju fler bilar man haft och ju fler bilar man tittar in i ju fler krav/önskemål får man. Så mina krav/önskemål är: en kyl och frys, ugn, i köket bra lådor för div bestick mm, gärna ett "skafferi", hyllor i skåpen=bra inredning, separat dusch (men kan acceptera en intregrerad) bra garderob och klädförvaring, låg säng (ej säng ovanpå garage tänker på min ofärdighet när jag ska ta mig ner därifrån). Varför finns det inte 2 lågiga kök? Har aldrig använt mer än 2 lågor. Bra avställningsyta i köket. Vridbara stolar och gästsoffa. Gärna gästsäng, som i de integrerade bilarna. Bra sikt för passagerare i halvdinetten (kallar den så). När jag sitter som passagerare bakom föraren vill jag kunna se ut på de vyer vi åker förbi, därför tror jag en integrerad bil skulle passa oss. Och maken vill ha en stark motor, (annars tror jag han håller med mig om de flesta av mina önskemål). Är det någon som vet om denna bil finns? Tror inte det. Med andra ord så måste jag ge avkall på några punkter. 
Vilka är det då som inreder bilarna? Ja inte är det en kvinna...det kan man se på hur köken ser ut. Ofta trånga ytor och opraktiska lösningar. Ta en sådan sak som besticklådor, jag har ibland hittat kök som inte har några lådor alls, är det då tänkt att man ska äta med engångsbestick eller på restaurang. Och var hänger man ytterkläderna? 
Är det tänkt så att vi bara ska åka husbil på sommaren med minsta möjliga klädgarderob? Och ev gäster får inte ha något ytterplagg på sig. Skor...ska man gå i foppatofflor året om och ställa av dom ute? För att inte tala om barnens leksaker, om man har små barn. Ja nog finns det mycket att fundera över när det gäller inredning av husbilar. Och faktiskt också vad man har med sig i bilen. Kan erkänna att jag nog kan rensa ur en hel del ur mina skåp. 
Jag fortsätter att bläddra i kataloger, letar på internet, far runt södra Sverige för att kolla hur bilarna ser ut i verkligheten, men ännu har jag inte funnit den bil som har det JAG/VI vill ha. 
Vintern är lång så jag har tid att fortsätta att leta, hoppet är det sista som överger människan...sägs det. Så här kan det t ex se ut i dagens husbilar.


 

3 kommentarer:

 1. Ja, utrymmena för kläder är ju verkligen alltid för små! Som tur är har jag en (händig) man som också gillar kläder... ;) Vi har ett stort garage bak och har delat av det där bak. Den ena halvan har fått bli "teknikrum" och den andra har fått bli en extra klädgarderob. Jag har tyvärr ingen bild på garderoben, men däremot på "teknikrummet"...

  http://www.freedomtravel.se/2009/04/ordning-i-husbilen/

  Har ni någon husbil just nu? Vilka modeller har ni funderat på? Kika gärna förbi vår husbilsblogg! ;)

  SvaraRadera
 2. Ja att leta husbil som är perfect det är inte lätt.
  Vi är inne på vår 5:e den har nog det vi behöver. Men allt går ju att göra ändå bättre.-)
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Hej Freedomtravel jo vi har en Rimor Superbrigg. Kul att läsa er blogg och bra tips på inredningen...om man har typ garage.

  SvaraRadera