tisdag 15 augusti 2023

Till skogs

I går hade fritids stängt och vi var barnvakt till Noel. Vädret verkade bli ok och på FB ser vi att det finns mycket svamp i skogen. Nu när jag har varit hos min Naturterapeut Kristin Emilsson som har fixat min rygg igen, så ska jag nog kunna gå ut i skogen en stund. Vi packade en fikakorg och tog våra stövlar på sen drog vi till skogs.  

Första stoppet blev vid stugan för att hämta Ingemars keps, som han glömde när vi hälsade på i juli. Vi hade sån tur att de var i stugan. En trevlig pratstund fick vi, innan vi körde vidare.

Våra nya ägare av stugan.

Vi fortsatte sedan mot gamla ställen och hittade en del kantareller och givetvis en hel del annan svamp, som KarlJohan, bjöksopp, smörsopp, rynkad toffskivling, vårtig röksvamp och blek taggsvamp alla goda svampar att ha i matlagningen.När svampen tog slut och korgen var full, hittade vi fina lingon och blåbär. Som tur var hade vi med bärplockare och det blev några liter lingon.Eftersom vi har lite problem med våra ryggar, är nog den här ställningen bäst. 😀


Noel passade på att njuta av bären med munnen, jag föredrog blåbär.


En fika i skogen smakar ju jättegott, nu bliev det fika vid bilen, och det var jättegott det också. Ingemar hade varit förutseende och tagit med ett par små pallar, för oss gamlingar.


Att gå i skogen var inte alltid lätt, många kullvälta träd att ta sig över, om man inte kunde gå runt. Här var det en myrstack under trädets rot, kanske därför det hade vält.


Vid halv två var vi nöjda med vår skogstur och började åka hemåt.....då kom regnet! Vilken tur vi hade som slapp det i skogen.


Hemma igen och nu var det dags att rensa svampen. Noel och jag använde svampkniven i skogen, Ingemar han tog med sig skogen hem! Det tog ett tag att rensa allt, men sedan stekte vi upp en del och hade den i kycklinggrytan, så gott och med ris och grönsaker till.

Efter maten ville Noel gå ner och fiska, han viste att vi hade mycket fin mask i komposten. Den här gången nappade det bra, men tyvärr bara med mört. 😕 Bättre lycka nästa gång.


Diggiloo gästade Ulricehamn i förra veckan. Vi köpte inga biljetter för vi kunde höra allt från balkongen och med kikare kunde vi se uppträdandet också. Ibland är det bra att bo nära sjön!!


Idag blir det sport på TV, men i pauserna passar Ingemar på att rensa lingonen (jag fick ju ta hand om svampen). Nu blir det syltkokning, finns inget så gott som de första lingonen man plockar, då blir sylten också som finast.


Tyvärr blev det ju förlust för Sverige, så nu får han tid att rensa färdigt. 😄


3 kommentarer:

  1. Vilken fin skörd av blandat ”skogsgott” ni fick med er hem. Här har vi plockat lite svamp, med betoning på lite men hoppas komma ut i skogen mellan regnskurarna. Idag går åskan här då det får bli innejobb. Inte ett bär har vi plockat i år men tack och lov finns det nog ett årsbehov av lingon och blåbär i frysen. Så skoj att träffa den unga familjen i er stuga och att de trivs så bra där.

    SvaraRadera
  2. Ja det var både roligt och jobbigt att gå i skogen, men vad gör man inte för lite svamp och bär.😃 Det är så kul att de nya ägarna trivs i "vår" stuga och vi är alltid välkomna dit.

    SvaraRadera
  3. Den ställningen i skogen, brukar Jakob också inta, på alla fyra. Härligt med svamp, ni är duktiga som kan så många sorter, det kan inte vi. Inte behöver ni några biljetter, då ni hör hur bra som helst.

    SvaraRadera