måndag 7 augusti 2023

Grillplatta

 Många använder den här lilla gasolspisen eller liknande i sina husbilar/husvagnar ja även de som tältar. En smidig liten gasolspis som använder liten gasoltub på sidan. Till vår köpte vi till en grillplatta, men den var kupad åt fel håll så korvarna rullade av. Spisen är bra att ha, då man slipper stå inne i husbilen och steka, med all lukt och stekos som sätter sig i väggarna.


För ett tag sedan fick jag syn på en annons om en stekhäll att använda på just den bärbara spisen. Priset var ca 450 kr, jag var snabb att beställa.


Blev så snopen då paketet kom och inte vägde mer än 265 gr och nu skulle vi testa om den funkade. De flesta grillplattor är ju av gjutjärn.


Och visst funkade den, så nu kan vi grilla både grönsaker, kött och korv, utan att det faller av. Dessutom lätt att rengöra och ha med sig. Hittade bara två grillplattor som påminner om denna på internet.


Nu är vi trötta på vädret som nu mera bara innehåller regn och åter regn och börjar längta ner mot södern. Tyvärr är där för varmt för mig, så vi får vänta några månader innan vi packar för en resa, för resa ska vi bara vi är friska. Min rygg börjar bli bättre och maken är bra i sina höfter.
Under tiden får vi fortsätta att testa den nya grillplattan. 😄


 

4 kommentarer:

  1. Bra köp Maggan, vi har oxå en….

    SvaraRadera
  2. Först och främst; Stort tack för en då trevlig eftermiddag och tygerna! Tror jag ska ta fram symaskinen idag när det verkar bli innesittarväder. Vilken bra stekhäll ni hittat. Nu får ni steka in den på hemmaplan tills ni kan packa husbilen och dra söderut!

    SvaraRadera
  3. Tack för senast det var så roligt att träffas igen. Tack för alla tygerna, snart ska jag sy något. Den stekhällen ser bra ut. Själva spisen har vi och är så smidig att använda.
    Kram

    SvaraRadera
  4. Den grillen har vi också men det är nog många som har. Den var väl en fiffig den stekplattan . Skönt om ni håller på att känna att allt är på rätt håll med hälsan. Kram

    SvaraRadera