onsdag 22 mars 2023

Troll i skogen

 Ja visst finns det troll i skogen......i alla fall i våran skog. 😄


I veckan tog jag mig ut på en promenad, tyckte det var dags att röra lite på benen, man blir så stillasittande när det är grått och regnigt ute.  Tänkte inte gå så långt till att börja med, man är ju liksom otränad.

Tog den gamla järnvägen mot Borås, som numera är asfalterad gång och cykelväg. Jag hade tidigare läst i vår tidning, om mystiska figurer som dykt upp i vår närmaste skog, och jag blev så klart nyfiken. 


Inte behövde jag gå långt heller bara ca 500 m och där bland fällda trän stod den. Trollet, som någon duktig med konstnärsådra, skapat av en stubbe. Vem är oklart, men ett fantastiskt arbete med motorsåg.


Ulricehamns kommun håller som bäst på att röja och snygga till i skogen, något som inte gjorts på den tid vi har bott här (över 40 år). Kommer säkert att bli väldigt bra när de har fortslat bort alla nertagna träd och buskar.


På väg tillbaka fick jag syn på ännu en liten figur bland träden.....en Räv?! Den stod lite längre in och blev svår att fota, jag hade ingen lust att traska upp i riset. 
Det blev en lagom promenad på ca 1km och den var riktigt skön.


På tisdagen fyllde vår Noel 8 år, men vi firade honom redan på söndagen, eftersom det är skola och jobb på vardagarna. Mamma Carin hade fixat kakor och glasstårta, jättegod! Av oss fick han ett sorts puzzel att sätta ihop utan lim och sax. Till sommaren ska han få följa med och vaska guld i Ädelfors, som kan bli riktigt kul.Under kvällen så blev skeppet klart.

En morgon vaknade vi med dimma över sjön, isen låg fortfarande kvar delvis. Dimma brukar vi ha på hösten, men jag tror inte vi har upplevt en sådan dimma på våren.


Äntligen har vi också börjat städa ur husbilen från all mussk..t. Tvättat alla bestick och dammsugit och tvättat överallt där de kan ha varit. Dynorna har tagits in och alla överdrag har plockats av. Nu blir det orginaltyg ett tag framåt. Nygamla överdrag i framsätena. Snart kan vi ut och åka igen, bara vädret blir lite bättre.


Nu har våren kommit bland buskar och i rabatter.Nu när snön har smällt bort så kommer också alla vissna växter fram, de vi lämnade i höstas. Bara regnet håller upp så blir det trädgårdsarbete för mig. Ingemar har fått samma fel i vänster höft som han hade förra året i den högra, så han får jag ingen hjälp av. Då var det träning som hjälpte.....hoppas det gör det även den här gången.
Det var vad som hänt här under veckan. Ha det gott alla.4 kommentarer:

 1. Vad skoj när de med kunskap gör något av nödvändigheter,som här stubbar. Fint också att kommunen röjer och gallrar ut i skogen.
  Att vaska golf med barnbarnet låter riktigt skoj. Det får vi kanske googla på..
  Vad tråkigt att Ingemar fått ont i andra höften, bara att hoppas träningen ger resultat. Här ska vi hämta hem husbilen och nu hoppas vi det inte varit mer besök i den, men vi får se hur det går…

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vaska guld ska det naturligtvis vara, hi, hi

   Radera
 2. Kul med figurerna i skogen. Kanske att det lockar fler att gå ut och gå och titta. Efter all den tunga snön, som bröt grenar på träd och buskar, ser det ganska stökigt ut i skogarna. Vi har också en del att ta rätt på med grenar. Aj då, har Ingemar fått ont, hoppas han kan träna bort värken. Nu ska det komma snö igen, så vi väntar med husbilen. Trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Det är kul att dom som har en sån talang delar med sig av det o ställer ut dom i skogen :) Vi har ju ingen husbil längre, men vi köpte en husvagn i höstas:) Vi avslutar med det vi startade campinglivet med ;-) Den får vi städa ut när vi plockar hem den i slutet av April. Ha det fint ni båda

  SvaraRadera