tisdag 14 mars 2023

Hemma igen.

 Borta bra, men hemma bäst......ja nog är det så. Nu har jag varit hemma i 5 dagar och hunnit landa i vardagen igen.

Startade kl 03.45 från Dream Hills i Torrevieja och for från flygplatsen i Alicante kl 06.30. Landade i Göteborg på utsatt tid och på parkeringen väntade dottern Tina på oss.Sedan blev det vinterföre på väg hem.


Hemma väntade Ingemar med fika, sedan blev det dusch och uppackning. Vid 16 tiden bar det iväg igen, men den här gången upp till lillebror Michael, som fyllde 64 år. Kurre och jag hade ju köpt ficklampa och klocka till honom på marknaden och nu skulle ficklampan testas, klockan åkte på direkt.


Hans lägenhet var full av folk dvs hans assistenter, både de som slutat och de som fortfarande jobbar, samt deras familjer. Michael älskar när det är fullt hus. Massor av presenter fick han också. Klockor tillhör favoriterna och här testas ringsignalerna på en väckarklocka.


Han hade också fullt upp med att krama alla, både stora och små.


Någon som också blev glad för att vi kom hem, var lilla gossen, som är fosterbarn hos Kurre och Tina sedan födseln. "Pappa" Kurre var lika glad att få mata honom, ett litet charmtroll. Jag tror att han har saknat honom när han var i Spanien.


Eftersom flera av mina barnbarn jobbar och har jobbat med Michael så var ju också mina barnbarnsbarn med på kalaset. Kusinerna Lily och Roxy mina äldsta bbb, som i år blir 9 år......vart har tiden tagit vägen.....tyckte ju det bara var några år sedan de föddes.


Fredag och lördag blev det besök i affärerna och på söndagen var vi bjudna på middag hos Carins (gift med sonen Tomas) föräldrar. Där hade vi turen att träffa några av våra yngsta barnbarn....Alvin och Noel. Det blev en trevlig em med alla, utom Tomas, som hade varit magsjuk och stannade hemma.


Sen var det ju det här med snön! Jodå det kom ca 25-30 cm sammanlagt och Ingemar fick ut och skotta på söndagsmorgonen igen. Idag tisdag är nästan allt borta. Isen ligger fortfarande på sjön, men den kommer nog att försvinna under veckan som kommer.När jag var i Spanien fick jag sån längtan efter att städa ur husbilen och åka ut en sväng, men med snöiga vägar och nu regn och kanske morgonhalka, så får jag allt vänta några dagar. 
Våren brukar inte komma förrän i April, så det är bara att vänta in den, men städa ur den kan jag nog göra ändå.


4 kommentarer:

 1. Så mysigt umgänge ni har haft med släkten. Och det där med husbilsåkandet får nog vänta för våran del ett tag till. Gillar inte att köra på isiga vägar. Fast om vädret fortsätter som idag med regn, försvinner snö och is snabbt. Vi kanske ses hos Tranorna i år?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vem vet kanske våren kommer snabbt och vi kan göra en tur upp till Tranorna.

   Radera
 2. Så härligt att komma hem och få träffa så många nära och kära på kalas hos din bror!
  Vi har också längtat efter att ta ut husbilen men vi behöver ha det riktigt snöfritt innan vi kan köra ut den ur vinteridet. Nu har det mesta tack och lov regnat bort idag men ikväll var det rena isgatan hos oss.

  SvaraRadera
 3. Ja det är jättekul att träffa allla, men man blir också påmind om att åren går fort även för oss. De små växer snabbt. Det är rena varannandags vinter tycker jag, men nu går vi nog mot ljusare tider. Längtar efter att kunna åka ut med husbilen.

  SvaraRadera