fredag 7 april 2023

Våren, Påsk mm


Äntligen har vi kunnat ta första fikan på balkongen. Tidigare har blåst och snöfall stoppat oss. Det blev riktigt skönt i solen och med vinskyddet, som vi satte upp för ett par år sedan.


Passade på att ta en tur i trädgården, när solen kom fram. Måste ju ha en koll på vårblommorna. Det blommar lite var stans men mest med krokus än så länge. Massor av vissna rester från förra årets blommor som måste rensas bort, för att inte tala om alla löv! Men de får ligga kvar ett bra tag till.
 

Rabarbern är på gång och vitlöken har klarat kylan från den senaste tiden.


I höstas satte jag ner lökarna från Kejsarkronan och de har redan kommit långt. Ser i skötselråden att man kan plantera dem i slänt....kanske något att tänka på till nästa höst.


Bild lånad från internet.

I skogen här i Villastan har en ny figur kommit till. Ser ut som en Vätte. 😀 Kolla de andra figurerna på tidigare inlägg.


Husbilen står klar, städad och råttfri. Planerna var ju en vår-resa mot Tyskland, men de planerna har vi fått stuva undan, eftersom Ingemar inte kan gå utan kryckor längre. Förra året var det höger höft och ben som var problem med, nu är det vänster höft och ben och dessutom lite värre än förra året. Varit på läkarbesök och röntgen, men får endast värktabletter utskrivet. 
Därför blir det mycket soffhäng (så länge det har varit snö) och då stickar jag. Kan inte sitta och kolla TV utan att ha något i händerna.


Den här gången har det blivit dockkläder.


På våra ställplatser på andra sidan sjön, kan vi se att husbilarna har anlänt. Både ställplatsen vid Fiskestugan och den vid Lekparken är populära.Vad gör då vi i Påsk....jo vi sitter hemma, eftersom vi inte kan åka någonstans. 😕 God mat har vi skaffat och i källaren har vi vin, så det går ingen nöd på oss.

Nu önskar vi er alla en Glad och trevlig Påsk!

8 kommentarer:

 1. Vi är också hemma ska fira med familjen. Trevlig Påsk önskar vi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att vara hemma kan också vara skönt. När vi var yngre firade vi storhelgerna, men inte numera. Vi tar det lugnt. 😀

   Radera
 2. Ni bor så fantastiskt fint till och fint när det börjar spricka och blomma. Vi har faktiskt också sett att det händer nåt i rabatterna hos oss trots vi har massor snö runt omkring:-) Oj så jättefina dockkläder du har gjort. Hoppas ni har en fin Påsk. Kram till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är kul att gå ut och se hur våren gör sitt intåg, men också att det finns massor av jobb. Påsken blir lugn för vår del.

   Radera
 3. Så fint det börjar spira i er trädgård, trots den senaste tiden med kyla och snö.
  Ledsamt med Ingemars höft. Vi får hoppas på det bästa att det rättar till sig så ni kan komma ut med husbilen framöver.
  Så fantastiskt fina dockkläder du sticka, dockmammorna blir säkert jätteglada!
  Vi är också på hemmaplan i påsk men det verkar som det är fullt med husbilar nästan överallt. Ha en fortsatt mysig påskhelg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nog är det konstigt att blommorna klarar -10 som det var i förra veckan och dessutom all snö. Dockkläder är roligt att göra och går fort. Jag har massor av garner och då passar dockkläder bra att tillverka. Kan nog bli trångt på många kända och populära ställplatser i påsk. Trevlig fortsättning på påsken. 🐣

   Radera
 4. Sänder en kryapådig hälsning till Ingemar och hoppas få läsa om eran Tysklandsresa snart

  SvaraRadera
 5. Eran trädgård ligger före oss, fast idag har det kommit lite fler krokus och tulpanblad. Låter inget vidare med Ingemars värk, är det artros i höften? Väntelista på operation?
  Håller tummarna att det blir bättre så ni kan åka ut med husbilen. Kramkram

  SvaraRadera