torsdag 1 september 2022

Provturen med husbilen.

 Problem med startmotor hade vi. Våran bilreparatör kunde konstatera att det var korslutning i bilen och antagligen var det startmotorn det berodde på. Den bytte vi för exakt 1 år sedan och nu var det dags igen. Med vår vanliga otur så passade inte den nya startmotorn och en ny fick beställas från Jönköping. Allt drar ut på tiden och våra kompisar står på en badplats och väntar på oss, nu när vi äntligen skulle göra en testtur med husbilen. Denna gången hoppas vi på tur.

Tiden gick och jag fick plocka in allt i kylskåpet igen. Ringde kompisarna och sa att vi kanske inte kommer iväg. Kanske hade de inte hunnit få med paketet med budet i tid? Vi femtiden plockade jag fram kräftorna och pajen som vi skulle äta på kvällen, nu fick vi äta hemma istället.


Vi hann precis börja äta och ta en klunk på vinet, då ringde han från verkstaden.... att husbilen var klar. 😁 Vi fick bråttom att äta färdigt men avstod från vinet, för nu skulle vi hämta husbilen.😄 Ringde för tredje gången till kompisarna Ulla och Torgny och talade om att vi kommer, även om det blir lite sent. Plockade ner lite mat igen, medans Ingemar hämtade HB.


Äntligen! Vid 19 tiden kom vi iväg och kör mot söder ut mot Gällstad och Grimsås.


Eftersom vi kom iväg sent så är det skymning och jag sa till Ingemar att passa sig för Älgar och Rådjur. Strax efter Grimsås ser vi en kvinna vinka vid vägen, samtidigt ser jag en Älg på väg över. Hann få upp telefonen och fota, men då hade den hunnit över och var i diket. Det jag inte såg var att det står med stora bokstäver på stolpen AKTA ÄLG! Tydligen har de ett stråk just där och det var tur att Ingemar redan hade saktat ner farten. Så se upp när ni är ute och åker vid skymningen då djuren rör på sig.


Vi hittade fram till parkeringen och badplatsen vid Kroksjön i Hestra och möttes av kompisarna med en härlig eld i kvällskylan. 


Vi blev sittande ute till sena kvällen och kylan började göra sig påmind, men trevligt hade vi. Grillade korv och njöt av samvaron.


Det gick bra för Ingemar att sova i HB igen och vi vaknade till en kall morgon +10gr burr. 




En trevlig plats med fina badbryggor och eldstäder samt liten lekplats för barnen. Jag som hade hoppats på lite sol när jag tog bilderna, men molnen började hopa sig och det blåste till emellanåt, varmt var det bara när solen kom fram.
Vid middagstid var det dags att ta farväl för den här gången. Ulla och Torgny for hem till sitt och vi for till Jönköping för att fylla gasol.
Där hade det varit en brand och de höll på att sanera så någon gasol fick vi inte. Det blev 10 mil i onödan, nu när dieseln är så dyr. 😖

På väg hem passade vi på att tömma toan vid Rastas rastplats, mellan jönköping och Ulricehamn.

Hemma igen efter en mycket kort tur, men vi kan nu göra några fler utflykter innan hösten, och det känns bra.


2 kommentarer:

  1. Vilken tur att verkstaden fick ihop eran bil. Det måste kännas bra för er att det fungerar för Ingemar också att vara i husbilen. Trevlig helg.

    SvaraRadera
  2. Så härligt att det ordnade sig med husbilen och framför allt att det fungerade för Ingemar att sova och köra. Nu hoppas vi ni kommer ut på fler härliga turer i höst!
    Ha en fin helg!

    SvaraRadera