tisdag 30 augusti 2022

Fikaställe, kalas, besök och HB problem

 En eftermiddag i veckan ringde våra kompisar A och Th och undrade om vi skulle med till Vings Kvarn och fika. Klart vi hängde på för där hade vi inte varit. Vings Kvarn har, som det heter, varit en kvarn, men är nu omgjord till kaffestuga, med fina omgivningar.



Hembakat gott fikabröd.


Massor av bord och stolar utplacerade både i naturen och i närheten till cafét.


Riktigt trevlig utflykt och ett bra avbrott för oss.


Ingemar, med hjälp av kompisen Thomas, har mekat med husbilen. Först var det handskfacksluckan som hade gått sönder. Den beställde vi i februari tillsammans med en ny backspegel. För 2 veckor sedan kom de, men då var det fel backspegel och en ny hade de som tur var hemma. Vänta en vecka till och nu äntligen har båda kommit på plats. Mycket meck med att få dit backspegeln, men skam den som ger sig, de lyckades få till alla kablar i spegeln till slut. Trångt var det vid handskfacket också.


Nu har Ingemar börjat få tillbaka orken och att sitta och jobba går bra. Nu är gamla skador bortslipade. Så roligt att han har börjat få tillbaka arbetslusten igen även om han måste ta det försiktigt.


Även jag har repat mig från en otroligt seg förkylning (inte riktigt ok ännu) och har satt igång att rensa runt våra plattor på gången. Den blev betydligt bredare och nu ser den riktigt bra ut.



I veckan fyllde vårt barnbarn Mindy 6 år och då måste vi ju dit och gratta henne. Märks att hon blivit en stor tös och nu har hon tappat sina 2 framtänder.


Hoppsan 7 ljus på tårtan, det var ju 6 år hon fyllde, så vi plockade bort ett ljus.😁 Mormor hade gjort tårtan och den gick åt, för god var den.


I lördags ringde det på dörren....och vi fick fint främmande av Peter och Lillan. Så kul att de tittade in på en kopp fika.


Söndag och tråkigt väder vad gör man då? Jo vi åkte ut och hälsade på barnbarnet Sophie och hennes Natanael. De bor i ett jättemysigt litet torp. Där träffade vi på dottern Lena och Bengt också. Det blev en trevlig stund vid kaffebordet.


Här om dagen kom vi på att vi måste besiktiga husbilen, sista dagen var den 31/8 så det var i grevens tid, vi fick en tid måndag kl 12.55 
I morse när Ingemar skulle starta husbilen så gick det inte. Ringde vår bilreparatör, som kom med ett nytt batteri, men det funkade ändå inte. Troligtvis startmotorn, nu är en ny beställd. 
Så typiskt och vi som hade tänkt göra en testtur på tisdagen. Vi måste ju kolla om det funkar för Ingemar att sova i HB samt köra. Han har ju blivit lite bättre i höften. Nu vet vi inte när de kan sätta dit den nya startmotorn, men hoppas att det blir klart till eftermiddagen. 


För att få igång bilen var han tvungen att rulla den nerför backen. Nu får vi se hur det går när han ska till verkstaden i morgon. Det gick bra att dra HB bakåt med en annan bil, så det blir väl så vi får göra i morgon också. Tänk att allt ska krångla!

3 kommentarer:

  1. Så skönt att höra att Ingemar kryat på sig. Då var det väl attan att HB ska krångla men hoppas det ordnar sig så ni kan komma ut och prova.
    Skoj att Vings kvarn blivit café!

    SvaraRadera
  2. Det var kul att prata en stund och hoppas verkligen att bilen startade till slut och gick igenom besiktningen. Fortsätt krya på er. Kram

    SvaraRadera
  3. Vilket mysigt fik! Trist med husbilskrångel, men skönt att Ingemar känner sig piggare!!

    SvaraRadera