lördag 6 augusti 2022

Vi är på bättringsvägen och gratis ställplatser

 Då var vi inne i Augusti! Vart har sommaren tagit vägen???
Jodå vi vet, för vi har mer eller mindre varit i karantän....inte för covid....nej. 
Först var det Ingemar som hamnade på sjukhuset med över 400 i sänka och proppar i lungan, som tur var blev han väl omhändertagen och efter en knapp vecka kunde jag hämta hem honom igen.
Under tiden han var på sjukhuset passade jag på att röja ur vår matkällare. Vi hade i våras haft översvämning från garagetaket och allt vatten hade sugit in i källare, men med avfuktare (tillfälligt lagning av taket) och värme så hade vi fått bort all fukt och mögeldoft mm. Det blev nytt papper på hyllorna och storrensning av gamla syltburkar med och utan innehåll. Nu får vi plats med mycket mer när skördetiden kommer.Men säg den glädje som varar.....nu var det min tur att bli säng liggandes, jag hade fått (antagligen) samma bakterie som Ingemar hade. Under tiden han blev bättre för var dag, blev jag bara sämre. Trodde min hosta skulle ta livet av mig. Satt upp på balkongen och sov (det lilla som gick att sova). Tyvärr kom fukten och det blev bara värre, fick gå in och lägga mig på soffan. 


Så småningom började det vända även för mig. Och när solen skiner så får man arbetslust.... i alla fall jag. I flera dagar har vi röjt (döstädat) i vårt källarförråd. Ny frys har inhandlats och den gamla fick de med sig. Den frysboxen var ca 50 år och drog säkert massor av ström. Vi har kört flera bil-lass till soptippen och återvinning. Nu ska ni inte tro vi har jobbat ihjäl oss, nej endast någon timma här och där har vi orkat. Det känns ändå otroligt skönt att ha gjort det.


Sedan har vi en trädgård som också ska skötas. I våras satte jag 2 Begoniaknölar för första gången och nu levererar de jättefina blommor.
Vinbären mognade och behövde tas omhand, som tur är gillar både Ingemar och jag att plocka bär och då kan man sitta på en stol så det är inte så jobbigt i alla fall inte med vinbär. Nu ligger saften i frysen för att kokas gelé och saft av till vintern. Passade också på att koka lingonsylt när vi bytte frys, fick inte plats med allt. 😏


Mina små pelargonplantor har tagit sig bra, det är nog ett Pelargonår i år, tycker de blommar enormt.


Efter så lång karantäntid så känns det bra att få åka in genom stan och se hur många som gillar de olika  ställplatserna som är gratis. Vid Sturebadet finns det 6 platser markerade, men där stod 9 husbilar och en husvagn. Ytterligare 4 platser vid Fiskestugan och 3 platser vid Boråsvägen, alla fulla. Även på grusplanen mitt emot hade det stannat 2 husbilar. Ja man kan väl säga att Ulricehamn med alla ställplatser är populärt utflyktsmål, speciellt om man har barn eller barnbarn med, då lekparken intill är perfekt.


Det har inte blivit någon direkt skötsel av våra rabatter, tur man har pelargoner i krukor, men glad blir man, när liljor man hade glömt visar sig.


Och mina fina Pionvallmon, som jag sparat frö från, nu blommar.


Vår badvik växer igen och flotten går inte att få ut för den står på botten och några fler bryggor blev det inte heller.....ja vart tog vår sommar vägen?


Nu känner vi oss på bättringsvägen och tar nya tag. Vi hoppas Augusti ska få vara varm och skön så vi kan få njuta några fina sista  sommardagar. Ha de gott alla som är ute på rull och även ni andra.


4 kommentarer:

 1. Så skönt att höra att det går åt rätt håll med krämporna. De där riktigt svåra luftvägsinfektionerna är Janne mig inget att leka med. Så fina bilder du tagit på blomsterprakten och visst är Ulricehamn en fin sommarstad och jag förstår att ställplatserna är fulla när de dessutom är gratis!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Barnbaciller är livsfarligt för oss som närmar oss 80 år. 😫 Speciellt som Ingemar har dåliga lungor med kol. Själv har jag alltid råkat ut för långvarig förkylning med hosta, när jag fått dessa baciller, men nu var det några år sedan, kanske pga covid karantänen. Nu är vi på G igen som tur är. Blommorna har vi fått njuta av i alla fall och vi trivs i vår fina stad.

   Radera
 2. Vilken smäll ni har åkt på med sjukdomar i sommar. Skönt att höra ni är på bättringsvägen. Ta hand om er KramKram

  SvaraRadera
 3. Ja barnbaciller är inget att "leka"med. 😁 Bara vi blir friska så ska vi ut och åka. 😍

  SvaraRadera