söndag 25 september 2022

Veckan som gått

På TV såg vi att vädret skulle bli "så där" alltså inget vidare. Vi bestämde oss för en tur ner till Ullared, det var länge sedan vi var där och jag behövde lite nya jeans bl a. Startade i dimma en tidig måndagssmorgon.


Nu när skolorna har dragit ingång så kanske det inte är så mycket folk. Men vi pensionärer kan ju åka när vi vill och det märktes för det var mycket husbilar även på bussparkeringen.


Jag hittade mina jeans och en ny vinterkappa, som jag syns i till vinter. Vill inte ha en svart och nu blev det en grå som lyser i mörkret. Jodå vi lyckades fylla vagnen, med både kläder, mat, blommor, födelsedagspresenter och en hel del annat.
Sen styrde vi mot Svenljunga och Redslared där Ulla och Torgny mötte oss med middag. Blev en trevlig kväll tillsammans med lite planering inför höstens resor. Kanske en tripp till Tyskland mm. 😃


Bra att ha husbilen med när man sover över hos vänner. På hemvägen kunde vi konstatera att hösten har kommit, ormbunkarna är först med att lysa brun/orange.


På torsdagen kom Michael och Ove förbi på fika. Det var länge sedan han var hemma hos oss, pga våra sjukdomar så har vi inte orkat, men nu känner vi oss friska igen.


På fredagen skulle vi vara barnvakt. För första gången skulle Alvin sova över hos oss. Noel är ju stor och han har ju varit här många gånger. Det gick jättebra även för Alvin, som fick sova hos farmor i sängen. Så roligt att ha dessa små hos oss igen. 😍


Har nu plockat in mina pelargoner från balkonglådorna och även en del från krukorna. Begoniorna ska få stå ute ett tag till. Kanske var det sista zuccinin jag plockade in i går och snart ska vitlöken ner i jorden.


Ny resa planerad och den går till Öland, men mer om den i nästa inlägg.
7 kommentarer:

 1. Så roligt, att ni kommit igång med ert resande och annat igen. Var ju lite motigt när vi träffade dig i somras och Ingemar låg på sjukhuset.
  Nu är det höst, vi åker inget mer i höst, får räcka med våra fyra längre resor under våren och sommaren. Men kanske kommer vi iväg söderut senare, men inte förrän efter jul. Vi hoppas på det, men det är en del som måste passa in, innan vi kan åka..
  Ha en härlig höst, det unnar vi er verkligen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Margaretha Lillviksöndag, 25 september, 2022
   Ja nu äntligen kan vi ta igen det vi missade i somras. Känns jätteskönt att få ge sig ut i husbilen igen. Hela sommaren försvann för oss och nu kommer hösten. Vi hoppas kunna göra en resa söder ut men än så lnge får vi vänta. En del besök hos trapeuten och distriktssköterskan då Ingemar har fått diabetes. Sedan kanske vi kan packa för några veckor utomlands. Kul att ni hälsade på, det får ni gärna göra om, om ni åker förbi en annan gång.

   Radera
 2. Det är nog bara att inse att hösten är här för att stanna. Vi har inte tagit in blommorna än, nu nämnde du något som jag glömde köpa hos trädgårdsbutiken, vitlök. Ja det får bli en ny tur dit. Spännande att ni ska ner till Tyskland, när blir det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du det där med sätt-vitlök var rena turen att jag köpte på Öland. I min enfald så trodde jag att man kunde sätta vanlig vitlök, men det fick jag veta från TV att så var det inte. Ja vi hoppas kunna åka i mitten av oktober, men bara ca 5- 6 veckor. Känns så skönt att Ingemar kan köra igen och mår bra. Nu ska vi bara få veta vad som gäller för diabetes, han har fått tabletter, men säkert är det mer föreskrifter om hur han ska äta mm.

   Radera
 3. Så härligt att ni är ute och rullar igen. Vi inser att hösten är här men hoppas det blir några fler resor. Vi funderar också på en Ölandsresa till nästa helg men vi har också lite läkarbesök och annat att klara av innan dess…

  SvaraRadera
 4. Ja nu försöker vi ta igen det vi förlorade i somras. 😁 Knns riktigt bra att kunna åka ut igen.

  SvaraRadera
 5. Tack för besöket, alltid roligt när ni kommer, blir alltför sällan fastän vi bor nära varandra. Vi åker till Tyskland och Mosel på fredag, hoppas vi ses därnere någonstans, när alla besök är avklarade. Kram

  SvaraRadera