torsdag 17 december 2020

Drömmar

 I dessa tider får man väl drömma lite? Satte mig vid datorn (blir alltid en stund varje dag) och hamnade på en av våra resor som gick till Korsika och Sardinien. Åh vad jag längtar tillbaka. 

Nu när vaccineringen kommer närmare, så kanske det kan bli en tur mot söderns sol och upplevelser igen. Mycket beror ju också på vad andra länder har för restriktioner. Kanske lättar det lite som i våras.


Vi har så mycket vi vill se, och upptäcka nya spännande platser. Meningen var ju att ta sig till Italien i höstas, men den resan fick vi ju lägga på is. Nu när jag sitter och kollar på öarna Sardinien och Korsika så vill jag ju dit igen. Speciellt Sardinien, där han vi ju inte se hela, bara ut efter kusten och vi har en del kvar i södra delen.


Problemet är bara att vi inte gillar längre båtturer och för att komma hit måste man åka båt, antingen via Korsika (korta båtturer på ca 1 timma) eller en längre via Italien. 


Många spännande resor har det blivit och en del platser har vi inte kommit fram till med husbil, därför vill jag dit igen för att hitta andra vägar och spännande platser. Dessutom finns det nog mycket att se i inlandet av Sardinien. Kanske dags att börja planera och forska igen. Hur gör ni andra, som har husbil? Har ni börjat göra upp planer för våren och sommarens resor? 
De flesta åker ju till solsäkra Spanien, men ....det finns så många andra fina platser att besöka söder ut och kanske inte heller behöva trängas på campingar och ställplatser. Vi föredrar dessa platser där vi både kan njuta av naturen, bad och historia om platserna. För oss känns det mer berikande att se andra länder och dessutom gillar vi ju historiska platser. 

God Jul önskar vi er alla!!


10 kommentarer:

 1. Vi längtar oss bort från detta grå Sverige. Men vi har inte vågat drömma eller planera framåt än. Nu tar vi en dag i sänder och hoppas att vaccinet ska göra det möjligt att resa till nästa höst igen. Svenska vintern är inget för oss :) God jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hoppas på vaccin. Kanske ut med husbilen till kusten och om det lovas sol.

   Radera
 2. Nej tror inte vi kommer att kunna resa och leva som innan pandemin. Vaccinationen kan skydda oss om vi tar det lungt och håller oss på hemmaplan. Minst 50% av befolkningen( hela världen)måste vaccineras för att hålla tillbaka viruset. Tar väl många år? Och så muterar det? Vi måste kanske vaccinera oss varje år?
  Vi måste nog tänka om inget är sig likt. Nej Sverige är inget vidare på vinter men man kan kanske flytta till ett annat klimat. Har man bara ett fastboende så är det väl lika säkert som i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sitter nog gärna i och omkring husbilen, om vi bara får börja resa utomlands. Nu håller vi tummarna för att få vaccin. Tror nog vi är lika säkra i husbilen som här hemma....om vi undviker folksamlingar.

   Radera
 3. Självklart drömmer och planerar vi för kommande resor och äventyr, när det sedan blir. Sedan har vi suttit och tittat i fotoböcker eller satt på ett bildspel på TV:n från någon resa. Drömmar kostar inget och minnen kan ingen ta ifrån oss. Nu hoppas vi kunna resa med husbilen även utanför våra gränser även om det blir på lite annorlunda sätt än tidigare. En God Helg önskar vi er!

  SvaraRadera
 4. Ungefär samma tänker vi. Önskar er också en trevlig jul och nyårshelg.

  SvaraRadera
 5. Korsika och Sardinien tillhör våra favoriter också! Nu får man drömma ett tag ... Önskar en fin jul!

  SvaraRadera
 6. Sitter också och tittar då och då på våra resor som vi har gjort. Det brukar bli nu vid nyår som längtan kommer och det börjas planeras lite. Den bästa resa för min del var resan till Grekland och hem via Albanien Monenegro och upp igen. Men det var mycket bilåkande ner till Grekland. Nu lutar det åt en kortrare tur till Pula havön om det kommer finnas möjliget i sommar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Resan ner till Grekland har vi gjort 2 ggr den sista förra hösten, helt underbart! Lite sämre vägar men mycket roligare, än vägarna till Spanien. Hoppas verkligen att vi kan göra fler resor nästa år. Finns många nya platser vi vill se.

   Radera
 7. Vi längtar också till varmare och ljusare tider, men vi det får dröja ett tag till innan vi upptäcker annat än Sverige.
  Vi önskar er en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

  SvaraRadera