onsdag 16 december 2020

Mörka tider

 har det varit nu i flera veckor. Solen lyser med sin frånvaro, kan det bli tråkigare än så här, med corona och allt? 

Som vanligt gör man sina sysslor på hemmaplan. Tvätten tar numera ingen stor tid då vi bara är 2 pers. Nya dammsugaren som vi köpte i början av december, gör sitt när det behövs och jag är så nöjd med den. Datorn tar mycket av tiden, läsa tidningarna och alla bloggarna och FB. Baka bullar och lussekatter, sker nästan en gång i veckan. Vattna blommorna samma sak, utom de i Lillstugan.


Där blommar Pelargonerna fortfarande och det kanske beror på att där är endast +7 gr. Så många blommor som går, har jag plockat in där och de klarar sig i minst 14 dagar innan de får en skvätt vatten. Även min stora Fuchsia har fått husrum där över vintern, än har den både blommor och blad kvar.


Ute i rabatten tror primulan att det är våren som är på gång. Och de utblommade hyacinterna kan jag snart gräva ner i jorden, som inte har frusit än.


Solen gjorde en blixtvisit en morgon och tänk så glad man blev. 😄


För några veckor sedan var det fisketävling på Åsunden och då fick vi syn på den här båten. Varför måste man stå upp i båten när man fiskar? Vi har alltid lärt våra barn att man sitter ner i båten, men tydligen gäller det inte de som fiskar. Fortfarande finns det de som har sina båtar i sjön och kan ge sig ut, när vädret tillåter. Men om man tittar på träden så var det kallt den dagen. 


Vid den här tiden brukar vi också planera vårens resor, men om det går i år vet jag inte. Vi får väl hoppas på att vi kan få vaccin så fort som möjligt, så vi kan återgå till normalt leverne. 

Saknar mina minsta barnbarn och missar lille Alvins (6 mån) framsteg, för nu går det undan på köksgolvet har vi hört.

Julens klappar är i stort sett färdiga för leverans, själva firar vi julen som vanligt tillsammans med broder Michael, men i övrigt ensamma. Han kommer säkert att undra var alla är. 😕

Det blir en av de få  Jul och Nyårsfirande vi gör ensamma, för normalt har alltid någon av barnen varit här eller vi hos dem. Men i år är det inget normalt år och jag hoppas alla har förstått att hålla sig i karantän även över jul/nyår. Sedan.... när vi fått vaccinet.... kan vi fira både Midsommar, Jul, Nyår och Påskafton på en gång. Vilken fest vi ska ha! 😁 Vad sägs om det?

Ha en fin fortsättning av julförberedelserna, här ska snart skinkan in i ugnen och potatisen till Jansson skalas. I år drar vi in på julmaten, men vissa delar kan man ju inte vara utan. Jag skippar risgrynsgröten....den får Ingemar äta ensam. Vilka delar kan ni inte vara utan?


Granen på plats en vecka för tidigt. 😄

4 kommentarer:

 1. kan väl aldrig vara för tidigt att ta in granen!? Däremot gillar jag att städa ut julen så fort nyår har passerat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma här, men att som en del.... ta in den 1 månad före, det vill jag inte. En vecka är ok, men sen ska den ut till trettondagen senast.

   Radera
 2. Hej, jag brukar följa era resor med stor behållning utan att kommentera :-) Men jag känner nog ändå att en liten klargörning angående att stå i båten är på plats!

  På bilden syns det att det är en sportfiskebåt som är direkt avsedd för spinnfiske, dom är stadiga och breda och förutom en liten sittbrunn helt plana och byggda helt med tanken att man ska kunna stå ohindrat upp och fiska. Dessutom ser det ut som att personerna (som brukligt) har fina kompakta flytvästar med automatisk upplåsning på sig.

  Så jag känner nog inte att någon större kritik för förfarandet är befogad!

  MVH

  //Peter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Peter! Ja du kan nog ha rätt när det gäller både båten och fiskarna, men det ger fel signaler till barnen. Som tur var så var det nog inte många barn som såg dem. 😀

   Radera