måndag 3 augusti 2020

Barfotens camping i Otterbäcken

Hit till Otterbäcken och Barfotens camping styrde vi i lördags, för en ny test av kylskåpet och för att känna lite nostalgi. Det var 20 år sedan vi var här sist då med husvagn. 


Våra kompisar Annica och Thomas var redan här. Eftersom vi behövde el så fick vi en annan plats, med utsikt mot Vänern. Ja fortfarande har vi problem med kylskåpet och sist vi var inne med bilen så hade de bara blåst ur rören, men det hade vi ju gjort tidigare och konstaterat att det funkade bara några timmar. Nu ska de få göra en grundligare test på måndag. Vi kunde i alla fall konstatera att på el funkade det perfekt.


Lördagen var varm och ett dopp i sjön var skönt. 


Campingen hade utvidgats sedan vi var här sist. stora ytor för olika bollsporter och en fin lekplats. Nu finns även en ställplats. Här finns även små stugor att hyra. 
PRISLISTA
Priser enligt följande:
* Ställplats, 4 st, 150 kr
* Husvagn utan el 170 kr
* Husvagn med el 200 kr
* Tältplats 100 kr
* Liten stuga, 4 bäddar 250 kr
* Stor stuga, 4 bäddar 400 kr
* Kanot 50 kr/tim. 4 tim 150 kr. Dygn 250 kr.
* Båt samma priser.


Grillade gjorde vi hos kompisarna och efterrätten  drack vi hos oss, 


 medans vi väntade på solnedgången.


"Solen gick ner i säck" som man säger och då blir det inget fint väder.
Vi vaknade till en mulen söndagsmorgon. 😥 
Vid halv tolv tiden packade ihop och kör mot Sjötorp.


Vi kör sedan mot Lyrestad och Göta kanal, vi har sån tur att det är broöppning vid Rogstorp. 😀



 Sen följer vi vattnet en bit. Vi har faktiskt inte åkt här tidigare, men så fint det måste vara att cykla här efter kanalen.


Ställplats fanns i Lyrestad  
N 58°48'11", E 14°03'27"


och en minigolfbana, när man inte har annat att göra.


Det blev några fler ställen vi passerade över Göta kanal, men inga fler broöppningar.


Det blev en korthelg, men vi ska tillbaka nästa helg och då hoppas vi att kylskåpet ska funka...annars finns det ju el att tillgå. 
Kan rekommendera vägen över Töreboda-Lyrestad mycket att titta på.
Nu blir det trädgårdsjobb på hemmaplan igen. 😅

4 kommentarer:

  1. Vilken trevlig liten tur ni har gjort. Vi är dåliga på att besökt platser utmed Göta kanal. Det kanske blir någon gång framöver för oss också.
    Nu hoppas vi att ni ska få ordning på erat kylskåp, för att bara behöva stå på el är kanske inte vad ni vill göra jämnt och det ska ju inte heller vara så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med dig. Nu är den inne hos HB-firman igen och hoppas att de ska få ordning på den. Bett dem kolla "svarta lådan" och termostaten. Så fort jag plockat i mat och vi åkt några mil så slutar den att kyla, låga finns, men dålig. Vi håller tummarna.😁

      Radera
  2. Visst är det vackert längs Göta Kanal. Vi har ju tillbringat ett par helger vid den nu i juli!
    Hoppas ni får ordning på ert kylskåp, vi känner igen problemet sedan en Europaresa när vi var tvungna att jaga elplats varje kväll. När vi kom hem byttes "något elektriskt" och sedan blev det hur som helst bättre...

    SvaraRadera
  3. Synd ni inte stannade hos Stenstorps husvagnsservice. De hade med stor sannolikhet löst ert kyl problem. Mycket duktiga. Ej att förväxla med Ericsson 200m bort. Skulle ni kontakta dem kan det bli lång och trevligt möte. All respekt för er lokale reparatör, men han lyckades inte lösa felet innan.

    SvaraRadera