onsdag 12 augusti 2020

Barfotens camping nr 2 och kylskåpet.

 


I fredags kunde vi hämta ut husbilen igen och nu skulle kylskåpet fungera. Nytt större munstycke gjorde att nu är det fart på skåpet. Vad passade bättre än att göra en husbilstur till helgen för att kolla att det funkar.
Vi blev så förtjusta i Barfotens camping förra helgen att vi bokade en stuga och tog med fostersonen Mathias med familj. Den här sommaren är ju lite annorlunda och i början skulle vi ju inte få umgås med våra barnbarn. Nu har vi lättat på den punkten lite grann ....vi umgås ute och avstår från kramar och enligt Klart.se så skulle vi få fint väder så då passar det ju bra med en liten tur med husbilen.

Vi hade bokat den största stugan och blev glatt överraskade, när där fanns både täcken, kuddar, kyl och kaffebryggare. Toaletten fick man besöka lite längre bort.

Det första vi gjorde var naturligtvis att ta ett bad och det skulle bli fler under dagen. För 20 år sedan när vi var här så upplevde jag att det var en fin botten, men nu är här mera sten och det kan vara lite problem att gå ut i vattnet. 😆



Vi hade tänkt ta med badmintonspel, men glömde. Så vi stannade till på Biltema, men de hade bara de här mindre "tennisspelen". 


Kylskåpet verkar funka bra och vi kunde bjuda barnen på glass.

Det är inte alla som kan gå på vatten. 😄


Värmen gjorde att det blev många bad i det 22 gradiga vattnet.

Vi grillade tidigt eftersom det blev dåligt med lunch. Några campingmöbler behövdes inte, eftersom det fanns bord och stolar i stugan.

På kvällen lärde Ingemar Johanna att äta kräftor. 

Förra veckan gick solen ner i säck, vilket tyder på att det kan bli mulet nästa dag. I kväll kunde vi följa solens nedgång och hoppas på att få vakna till en solig dag igen.

Och visst blev det sol. Barnen passade på att ta sig ett dopp innan det var dags för hemfärd igen. Vi hade tänkt stanna i Lyrestad och spela lite minigolf, men där var stängt!

Det fick bli ett fika stopp i Skultorp nära sjön istället. Något bad blev det inte här. 

Väl hemma passade vi alla på att ta ett dopp på vår egna badplats. Skönt att inte behöva trängas med en massa folk.

På kvällen lekte jag frissa och klippte både Matte, Liam och Stella. 


Kylen har funkat bra, men vi märkte att det kom in en del avgaser, vilket det inte gjort tidigare. Blir nog att prata med servicekillarna igen. 

Vi har inte haft tid att åka ut med flotten tidigare i sommar, men på söndagskvällen var det både varmt och ingen vind. Då passade vi på att göra en kort tur innan mörkret kom, tillsammans med A och Th.


Så var denna helgen slut och nu börjar många att jobba och barnen börjar på fritids och förskolor. Nästa onsdag startar skolorna i vår kommun. 

Nästa helg är det visning på vårt torp och vi hoppas att det ska komma många intressenter och naturligtvis köpare. 

3 kommentarer:

  1. Vilken härlig helg med barn och barnbarn och så skönt att kylskåpet verkar fungera igen!
    Nu håller vi tummarna för många intresserade till ert mysiga torp!

    SvaraRadera
  2. Härlig helg ni har haft tillsammans och smart att hyra stuga.
    När ni har fått ordning på erat kylskåp så har vårat lagt av helt och hållet. Tur att Biltema finns i vårat avlånga land, en räddare i nöden.

    SvaraRadera
  3. Så härligt ni har haft med familjen och i solen. Skönt kunna slappa utomhus med alla och njuta medan man kan och innan skolan börjar om.

    SvaraRadera