lördag 15 augusti 2020

Sista resan

 

Denna skönhet, om man nu kan kalla en husvagn för det, fanns i vår ägo 1991 och var en Sprite Alpine 1968. När vi köpte den så behövde den en ny inredning, som Ingemar naturligtvis fixade. En inredning lik en båt och i teak, samt en specialsäng för våra två pojkar och en hel del andra smarta lösningar. Med den har vi varit på många resor, även ut i Europa. Här är vi på väg till Holland och har stannat till i Tyskland.

Efter ett par år tog min pappa över den och vi köpte en Adria, som var något större. När pappa gick bort 1995 så tog min syster över husvagnen och hade den i flera år tills hon 2004 flyttade till USA, då hamnade den ute vid vårt torp och där har den stått ända tills nu.

Tyvärr så hade trä och annat i den murknat och hjulen rostat fast. Ett tillhåll för både humlor, getingar och små möss. Vi plockade ur allt som gick att plocka bort och körde på tippen. Nu var det dags för sista resan, eftersom vi ska sälja torpet, så måste husvagnen bort.


Vi hyrde en kärra med vinsch. Tyvärr fick ingen av oss köra för vi hade inte behörighet, det behövdes ett körkort med E. Vi fick ta Ingemars son Frank till hjälp. Han hade behörighet. Till hjälp hade vi också kompisen Thomas.

Sen var det hur vi skulle få på husvagnen på kärran. Hjulen stod helt stilla och fastrostade, det blev till att lyfta och och försöka hitta något som hjulen kunde kana på. 

Grabbarna kämpade på och till slut så hade de fått upp den på kärran.


Efter någon timme var de klara och vi kunde köra till skroten.
Som tur var hade syrran redan skrivit på papperen och vi hittade nummerplåten, som också skulle med för att få den skrotad.


Framme vid skroten blev den avlyft från kärran och vi fick alla papper klara.

Nu har vår kära husvagn gjort sin sista resa. När man tänker tillbaka så har vi haft mycket trevligt med den, många svampresor har det också blivit. 

Det känns faktiskt skönt att ha fått detta gjort, men också lite tråkigt eftersom det var Ingemar, som hade gjort den så fin inuti. Den blev i alla fall 52 år. 🤩


2 kommentarer:

  1. Vilken nostalgitripp med en sådan trotjänare. Nu har den förtjänat att få vila i frid!

    SvaraRadera
  2. Oj, det var ett kul och annorlunda inlägg!

    SvaraRadera