tisdag 28 juli 2020

Öland och kylskåpet
Efter att ha jobbat med renoveringar på stugan tyckte vi att nu var det dags för lite avkoppling med en tur med husbilen. Våra kompisar Thomas och Annica följde gärna med och målet var Bläsinge strand på Öland. 
Vi kom iväg sent på em och räknade inte med att hitta någon nattplats så sent. Regnade hela vägen, men när vi närmade oss Kalmar så slutade det.


 Jag letade runt Kalmar efter någon plats att övernatta på och hittade Violvägen och den ställplatsen/parkeringen var perfekt för oss. Vaknade till en solig morgon.


Bra WC och stora gräsytor vid badet.


Fina villor på andra sidan vägen.


Lördag morgon och strålande sol med blå himmel.....vad kan man mer begära. 😀 Vi fortsätter mot Färjestaden för lite proviantering. Sedan vidare till Bläsinge där jag har många minnen från min tidiga tonårstid då jag var hos min faster och farbror i deras stuga i Bläsinge. Numera är det min kusin och hans tre döttrar med familjer, som huserar i stugan.


Vi hade tur som kom på fm och fick de 2 sista platserna. För sedan fylldes planen av badsugna sommargäster. Under mina år här har jag nog aldrig sett så mycket folk vid stranden. 
Husbilarna kom och många fick ställa sig i kö, för att få en plats när badgästerna hade åkt. Tyvärr så har priset gått upp till 100 kr/dygn mot tidigare 50 kr. Soptunnor saknas, men tömning av kemtoan går att göra bakom dasset i avsett hål. Står man däremot ute vid Bläsinge hamn för samma kostnad så får man tömma sopor där. Men se upp ....du får inte åka dit och lämna dina sopor .....det kan bli dyrt!
Hoppas verkligen att de ställer dit soptunnor för camparna, även vid strandparkeringen.


Det var inte bara vi som var på Öland för lite semester. Vi fick besök av Miranda med familj och 3 hundar. Åren går fort och barnen växer ifrån oss.


Miranda kunde konstatera att sist hon var på Öland med oss var 1988 och 1991-1992 (dansbandsveckan). Då var hon yngre än sin dotter Angelica.


Det blev en nostalgisk promenad till hamnen, i hopp om att köpa rökt fisk. Där blev det en nitlott, fiskbilen hade slutat att sälja pga ont om köpare. Det kan jag inte förstå rökt fisk som är så gott. 😍


På em började badgästerna ge sig av och husbilarna kunde ta plats igen. Eftersom det blev skugga fram emot kvällen flyttade vi ut i solen.....måste ju ta till vara på solstrålarna.


Söndag morgon kom med moln och badgästerna stannade hemma. Själva har vi fortfarande problem med kylskåpet, som tappar all kyla. Tur att vi kan få låna kompisarnas kylskåp för de varor, som inte klarar värmen. Nu blir det ett nytt besök hos husbilsfirman.

 

Vi var ju här för att koppla av och det gjorde vi. Lite blåsigt men ändå skönt.


Till lunch testade vi hamnens räksmörgås för 95 kr. Eftersom det var många gäster på hamnkrogen, så tog vi med mackorna hem till husbilen och mumsade på dem där. Så goda!


En passande skylt i dessa tider.


Givetvis passade vi på att gå en strandpromenad, nu när det inte fanns så många badare. Några testade vågorna ändå och ställplatsen var full av husbilar.


Det blev även en snabbvisit hos kusinen och kusinbarnen, som givetvis var i sin stuga.


Måndag och vi packade ihop och for mot hemmet igen. Stannade till vid Orrefors och åt lite mat.  Fina näckrosor i sjön.


Bofinken Knut ville gärna att vi delade med oss av maten.


Hemma igen och idag vaknade vi till regnväder.


 Räddar mina tagetes från mördarsniglarna som tycks älska dessa blommor och blad.5 kommentarer:

 1. En trevlig utflykt! Vid Bläsinge brukar vi också stanna.

  SvaraRadera
 2. Vi var nere och vände i Bläsinge Hamn, veckan efter midsommar. Vi gissade att varenda människa söder om Borgholm var där. Det var snudd på cm att vi kom därifrån, bland alla bilar och badgäster.

  SvaraRadera
 3. Men så härligt ni har det, det har vi också...i regn i och för sig:-)) På Öland har vi varit men inte där ni står. Kylskåpsstrul är inte kul men lycka till och hoppas ni får hjälp. Kram från oss i Motala

  SvaraRadera
 4. Så mysigt att komma på nostalgitripp till Bläsinge även om det nu var massor med folk där!
  Vi hoppas de flesta börjar jobba igen när vi ska åka norrut om någon vecka.
  Hoppas era kylskåpsproblem löser sig. Det är inte kul när kylen strular....

  SvaraRadera
  Svar
  1. ¨Öland är ett måste varje år, men i år endast några dagar. Har haft inee husbilen med kyl och de blåste ur, men fortfarande ingen bra låga, vid kontakt med killarna så trodde de att det var för liten brännare de satt in. Få se om de får till det nästa vecka.

   Radera