onsdag 8 juli 2020

Dometic kylskåp och dekal


Vårt kylskåp i husbilen, Dometic RMT7655, har krånglat hela våren. Ingemar har blåst ur och rensat rören flera gånger, men sedan har det lagt av igen. Kommer upp i lite kyla men stannar.
Den vecka, som vi hade +25 till +30 gr, hade vi +27 i kylen. Som tur var så var vi ute i stugan och där har vi ett gammalt gasolkylskåp, som vi startade med vissa besvär. Det hade ju stått oanvänt i flera år, så det var bara att dra fram och rensa och putsa på brännare på det också, sen startade det. I värmen som var behövs ju kyla för att inte maten ska bli dålig. 
Vid första besöket på husbilsfirman svarade de, att det var bara att köpa ett nytt kylskåp. 😕
Skam den som ger sig, vid nästa besök fick han prata med en annan person och den trodde det var brännaren, så den byttes och vi blev 1968 kr fattigare. 
Vi hade tidigare testat kylen på el och det hade funkat. Nu körde vi igång skåpet på gasolen, det tog lång tid innan kylan var nere i +7 i kylen och -17 i frysen......alltså precis så som det ska vara. Nu fanns visserligen ingen mat i kylen, men vi hoppas att det ska fungera i fortsättningen.
Nu är det ju inget ovanligt att kylskåpen, både hemma och i husbilen, strejkar när det är extremvarmt ute, det har ju med temperaturen inne också att göra. För många år sedan, när vi hade sådan här extremvärme, så lade vårt kyl hemma av, trots ny kompressor, fick vi ändå köpa ett nytt kylskåp.
Nu har vi varit i stugan och passade på att testa kylskåpet och det verkar som att det ska fungera nu med bytt brännare. Tur så vi slapp en utgift på 25000 till 30000 kr.

Barnbarnet Anna undrade varför vi inte hade någon dekal på vår blogg på husbilen? Ja varför inte? Jag var in och sökte och hittade OrginalPeople hemsida och beställde de som vi tyckte passade in på oss.Och nu äntligen har våra personliga Bloggdekaler kommit på plats på husbilen. På förarsidans framdörr och bak på vänster sida kan du se oss nu. Kom gärna fram och hälsa om du ser oss ute på vägarna i sommar. 


5 kommentarer:

 1. Fint det löste sig med kylskåpet. Tyvärr slarvas det mycket vid montering. Man lämnar öppet bakom skåpet. vilket gör att luften inte passerar genom kondensorn. För att ytterligare förbättra kolla detta, och om det är avstånd sätt dit aluminium plåtar för att styra luften. Bättre effekt och lägre gasolåtgång. Vi fick tipset från Stenstorps husvagnar. Där kan man snacka om specialister. Sr har arbetat med utveckling åt Thetford. Jr åker runt och utbildar. Kan tyvärr inte bilägga foto.

  SvaraRadera
 2. Era kylskåpsbesvär låter precis som våra i den förra husbilen. Vi fick den att fungera hjälpligt efter att bytt något? På el blev det riktigt kallt. Nu håller vi alla tummar att det ska fungera!
  Passande dekal. Kul när man känner igen bloggbekantas husbilar!

  SvaraRadera
 3. Bra för er att ni fått ordning på kylskåpet nu. Inte går det sönder på vintern utan det brukar ju bli när man mest behöver det i sommarvärmen.
  Kul dekal ni har skaffat.

  SvaraRadera
 4. Det var väl bra att allt ordnade sig till slut, det är inget vidare när kylen strular. Det är många som köpt den där dekalen har jag sett :)) Kram

  SvaraRadera