söndag 9 juni 2019

En dag i stugan

Nu var det länge sedan jag var här på bloggen. Har man både hus, husbil och stuga så finns det alltid att göra och då kommer bloggen sist. Födelsedagar har det varit och nu närmar sig studenten. Pingst är ju också en sådan helg då det är populärt med bröllop. 
Vi skippade allt firande och tog med Mikael och for till stugan. Där hade gräset växt högt under de 2 veckor, som vi inte varit där. Ingemar fick börja med att klippa gräset. Tur vi har skaffat en ny åkgräsklippare och den slår sönder gräset så bra att vi slipper att kratta. Allt fixat på dryga timman.Under tiden passade Mikael och jag på att tända i spisen, koka kaffevatten och städa lite inne. Kaffet smakade sedan gott i solskenet.Vi har inget vatten i brunnen, så vi var väldigt nyfikna på om det fanns något vatten i vårt reservvattenhål. Det är en gammal källa, där det ständigt rinner vatten och där har vi har satt ner 2 cementringar för att det ska vara lättare att hinka upp. Där det finns vatten växer det också bra runt omkring, som tur är så hade vi trimmern med. Och jag gillar inte långt gräs....det verkar ju vara gott om ormar i år.Det fanns bra med vatten, men källan måste tömmas och det hade vi inte tid med nu.
Tillbaka till stugan och där hade vi en vindfälla att ta hand om. Ingemars jobb med motorsågen, medans jag och Mikael passade på att skura verandan från allt frömjöl. Som tur är så har det regnat och våra tunnor var fulla av regnvatten....bara att sätta igång.Det dröjde inte länge innan himlen var mörk och det började regna. Vi passade på att äta och hoppades att regnet skulle upphöra så vi kunde fortsätta med våra sysslor. Men så blev det inte....regnet tilltog och det sprutade ordentligt ur stuprännorna och fyllde snabbt våra tunnor så det rann över.


Ingemmar klädde sig i regnställ och rensade takrännorna, samt passade på att tvätta duken från frömjöl....enkelt när regnet stod för sköljningen.


Att skura verandan var inget bra för min rygg, den har blivit så dålig det sista året. Det finns så mycket jag vill göra, men inte kan p g a ryggen. Ingemar har som tur är inte ont i ryggen, men väl i händerna, som domnar bort på honom. 
Vi gav till slut upp, packade ihop och åkte hem. 
I morgon ska det bli bättre väder, så då åker vi ut och fortsätter kapa vindfällan. Det blir en hel del ved av den och det kan behövas regninga dagar. 
Vilket konstigt väder vi har...ena dagen 🌞 och +26 och svetten rinner. Nästa dag +13 och regnet öser ner. Ja tyvärr så kan vi inte rå på vädret, bara att passa på och ta till vara på soldagarna. 
Ha det gott!


Dismayed Smiley 

7 kommentarer:

 1. Vilket konstigt väder vi har! Ena dagen svettades vi i 30° i Kolmården och igår regnade det på tvären.I och för sig behöver vi regn.
  Hoppas det går bra med din rygg så du kan njuta av sommaren både hemma och på rull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det, men också bra att det regnar ibland, då kan man få lite annat gjort inne istället.

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Ni har verkligen jobbat ordentligt medans vi bara har latat oss vid havet hihihi
  Kram och tat lugnt med ryggen

  SvaraRadera
 4. Ingen rast, ingen ro, sa ofta min pappa!

  SvaraRadera