tisdag 25 juni 2019

Mot söder igen.

Från Gräftåvallen fortsätter vi mot Svenstavik. På en åker fick vi syn på den här gruppen.... så välkomnande och den första midsommarstång vi sett till. Men nu var midsommaren över för denna gången och vi är på väg mot hemmet igen.Vägen mellan Myrviken och Svenstavik var under upprustning, och hastigheten fick sänkas ordentligt. Rekommenderar att välja annan väg i sommar.  Även här får vi samsas med vägmaskinerna.


Ladukonst piggar upp den annars så tråkiga vägen.

Ytterhogdals kyrka ligger fint vid sjön och byggdes 1799-1809 av en byggmästare Johan Christian Loëll från Gävle. Den var lite ovanlig med tornet i öster, det vanligaste var att man lade tornet i väster.Fortsätter väg 84 mot Kårböle och vidare mot Ljusdal. Vi kör förbi de stora områdena, där det förra året var skogsbränder. Ser inte så roligt ut.På många ställen hade de avverkat det som gick att använda.


 Vi kommer till Ljusdal och tänkte först stanna på  ställplatsen nere vid vattnet. Där stod redan 4 bilar  och det finns bara 2 markerade platser, vi valde att åka vidare.


Från Ljusdal kör vi mindre men fina vägar mot Hybo och sen till Järvsö. Hela vägrenen är kanta av lupiner i olika färger.....så vackert.Vi åkte förbi kyrkan och hade tänkt besöka Stenegård, men där hade det varit marknad och tivoli så vi tog oss ner på den tillfälliga parkeringen vid älven, där vi stannade för natten....se röd stjärna.


Här stod vi bra alldeles vid älvkanten.Platsen har används till parkering när det är marknader mm. På natten kom ett rejält regn och vi undrade om vi skulle komma där ifrån nästa dag. N61 42 27 E16 11 02Vaknade till solsken precis som det ska vara....regn på natten och sol på dagen. Vi tog det lugnt på morgonen innan vi fortsatte på den mindre vägen mot Vallsta och sedan vidare mot Bollnäs.  


   Ljusnan som rinner ut i Orsjön.


I Bollnäs skulle vi ha tag på ett apotek och det är ju inga problem när man har en GPS.  


Vi hittade bra parkering alldeles vid Ljusnan. De hade en fin fontän ute i vattnet, precis en sådan som jag tycker Ulricehamn borde ha.
Åter igen har vi fantastiska blommor efter vägen och det är så vackert. Det sägs att lupiner är ett ogräs, men jag tycker de är så vackra. Någon trafik att tala om har det inte varit.
Som vanligt är vi ute efter en plats för natten och gärna vid någon badstrand. Hittade detta fina ställe vid Långbo men tyvärr så var parkeringen för liten för oss.Vi fortsätter mot Ockelbo och ner till Wij Trädgårdar där det finns möjlighet att parkera husbilen för natten. N60 53 06 E16 42 28 Tanken var att kanske ta en tur i trädgårdarna, men....nu är det så att min make ville se fotbollen och det var ju Sverige som skulle spela. Och här gick det inte att få in en enda kanal...bara att åka vidare.😢 Jag som hade hoppats få lite inspiration till vår egen trädgård.Några km utanför Ockelbo får vi syn på en Älgko, som kommer från skogen och hon har en liten kalv med sig. Hon springer ut och efter vägen en bit, men viker av igen in i skogen. Vi var nog bara 10 m från henne. Kalven vände innan den kom ut på vägrenen. Tyvärr så funkar inte alltid min kamera (efter att ha glömts ute i regnet) så det blev inga bilder. 😖Vi fortsätter förbi Sandviken och vidare mot Gysinge efter väg 272. Vid bron som delar Storsjön och Årsunda hittade vi äntligen en plats där TV funkade perfekt. Här stannar vi för natten.


Vädret var också perfekt för paddling och fiske. Många kom ner till platsen och fiskade. Nu fiskade inte vi, men jag gjorde en rätt med lax i Omnia ugnen. Lade potatisskivor i botten, men de skulle naturligtvis ha förkokats innan, gott blev det ändå även om vi fick vänta ett bra tag innan det var klart.


Kvällen blev fin, men senare så kom regnet ifatt oss. Ingemar fick i alla fall se sin älskade fotboll.Det känns och märks att vi kommit söder ut, till lite mer värme, ca 22 gr och soliga dagar är perfekt sommarväder och med regn på nätterna. 👍😍
Ha de gott i stugorna och ute på vägarna.

1 kommentar:

  1. Vilken härlig resa ni gjort! Visst är street art eller ladukonst kul. De är så otroligt duktiga, riktiga konstnärer!
    När man ser hur det ser ut efter förra sommarens bränder är det bara att hoppas att det inte upprepas. Jag tycker också lupiner i dikeskanten är så fina, samtidigt som jag vet att de tränger undan mycket av den övriga floran....

    SvaraRadera