måndag 17 juni 2019

Semester, på väg mot norr


Nu är det dags för lite semester från allt trädgårdsarbete och annat pyssel. Det sista Ingemar gjorde, var att slå vassen och få sig ett bad i det endast  +17 gradiga vattnet. Ett par bryggor lades också ut, innan det var dags att plocka undan alla verktyg.

På söndagens förmiddag släppte vi handbromsen och rullade ner från klossarna, som p g a solvärmen hade sjunkit ner i asfalten. 


Till en början hade vi siktet inställt på Sämsjön, där dotter Lena med familj har sitt semesterparadis. Nu hade vi turen att också få träffa barnbarnen Sophie och Victor med fästmö. 
Innan de byggde sitt paradis bodde de många år i "Ankhuset" vid en annan del av Sämsjön och med bara några meter till vattnet...men familjen växer och större utrymme krävs. 


Nu har de vatten på tre sidor av huset och två fina badbryggor, en på var sida, och gott om plats för släkt, vänner och bekanta på besök. 


Efter kaffe och trevlig samvaro, var det dags att ge sig iväg igen. 


På vägar som vi tidigare inte åkt, kör vi mot Falköping och vidare mot Skara, förbi Tranornas paradis på våren och vidare ut på E20 och vidare mot Örebro. Stannar till lite vid Willys och handlar. 


Vi hade varit i kontakt med husbilsvännerna Benny och Ann-Kristin och kollat om de var i sin stuga utanför Nora...och om de ville ha besök. Och det ville de så klart. Så dit körde vi. 😄


När vi kom vid 18 tiden satt Benny och väntade på oss. Så roligt att träffas igen. Visserligen sågs vi i Spanien, men som vanligt har man mycket att prata om, särskilt när det gäller husbilar och resor mm. Och vi ville ju gärna höra om resan till Portugal.


Innan maten kunde vi sitta ute och gotta oss med ett glas vin och inga myggor var det. Sov gott på natten gjorde vi och kunde inta morgonkaffet i strålande sol.


Sen var det dags att ge sig iväg mot nya mål. 
Vi har gamla bekanta i Kristinehamn och efter ett samtal till dem så var det självklart att vi tar en avstickare dit också.


Åter blir det vägar som vi inte åkt tidigare. Vi kör från Nora till Karlskoga och vidare till Kristinehamn. Flera sjöar åker vi förbi och det blåser bra, så inte får jag lust till något bad och tur är det ....för badkläderna har vi naturligtvis glömt.


Numera är det inte bara vita balar vi ser på ängarna, nu är de gula och blå....riktigt svenskt. 😃 


Det blev ett kärt återseende med Wenche och Sune.  Här hade vi mycket att ta igen, vad gäller både deras barn och barnbarn och våra och vad som hänt under de senaste 10 åren. Många frågor att besvara. Wenche hade problem med synen och kol, men Sune var piggare. Vi blev bjudna på lunchmackor och de var så goda. Ett par timmar går fort och snart var det dags att säga hejdå.


Nu styr vi mot Filipstad och väg 26, det märks att vi är på Inlandsvägen. Mycket skog efter vägen och mycket vackra blommor i vägkanterna.


På ett ställe fick vi syn på ett stort gäng med kanoter, tyvärr var det inte många som fastnade på bild. Härligt med kanottur i det soliga vädret, men lite i blåsigaste laget.


Normalt så brukar vi åka ganska länge på dagen, men nu ville jag stanna tidigare. Vi hittade en ställplats i Lesjöfors nära museet N 59° 58' 43" 14° 11'13"  Inte så stort och ingen service, men det klarar vi oss utan. Vi hade tidigare hittat ett av vägverkets rastplatser, Prästbäcken, norr om Storfors.


Först var vi lite tveksamma till att köra ner, då vägen var smal, en det gick utan problem, men större bilar än vår 7.45 m ska nog stanna på museets parkering.


Här finns bord och bänkar och en mysig sjö, så nu stannar vi för natten. I morgon ska vi besöka museet.
Ha de gott vi hörs!

6 kommentarer:

  1. Härliga bilder. Önskar er en skön semester,
    med många upplevelser utefter vägen.
    Ni har ju redan upplevat en hel del saker.
    Mvh.Maj Jan o LOKE.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack kan behövas efter en massa trädgårdsarbeten.

      Radera
  2. Men då har ni varit i våra gamla hemmakvarter. Vi bodde i Vimle, som ju ligger bara 4 km från Sämsjön. Idag såg vi svarta balar på åkrarna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror vi åkte förbi där, när vi åkte norr ut. Svarta balar var länge sedan vi såg.

      Radera
  3. Vilka härliga bilder på vårt vackra Sverige i försommarskrud.
    Ha en fortsatt trevlig resa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bästa tiden att åka i Sverige är i juni. Det är så vackert mycket grönt och blommer.

      Radera