tisdag 21 maj 2019

Veckans arbete med husbilen och övrigt

Vår eller sommar....ja vissa dagar känns det som om sommaren äntligen är på väg. 


 Vi bor i vår husbil, men tillbringar mycket tid med trädgårdsskötsel och reparationer. Nu är väggen till garaget bytt och det kändes skönt för Ingemar, som hade gruvat sig för att klättra på stegen. Allt gick bättre än han hade förväntat sig.


När vi satt ute och fikade härom dagen, såg träden på andra sidan vägen så konstiga ut. De var gråa mot allt annat grönt. Rätt som det var kom en vindpust och då fick vi se hur något lossnade från träden och började singla i luften.


Det såg konstigt ut och hela luften var fylld av vita tussar...


Till slut såg det ut som snödrivor i vägkanten. Jag in och googla på vad det var och det var Aspfrön!!Vissa dagar är det regn och då hamnar jag vid symaskinen. De yngsta barnbarnen var i stort behov av överdragsbyxor och jag har ju källaren full av tyger. Så kul att få sätta sig vi symaskinen igen....det var länge sedan sist och ger mersmak.Mindy testar storleken.Toa-kasetten i husbilen har börjat läcka lite och reglaget har gått trögt, så Ingemar hade fullt upp en dag med rengöring av den. Han använde bl a bikarbonat för att få den ren, men fick ändå skrapa kristaller på gummiringen och smörja med parafinolja. Nu går det smidigt att öppna toaletten igen.Nu när regnet och värmen kommit, då växer gräset, inte bara i trädgården utan också i stugan. Vi passade på när det var bra väder att både klippa och städa ur efter mössens härjningar. Nu var det mest i köket de varit, så det var ganska snabbt gjort. Eldade i spisen för att få lite varmt vatten. Under verandan hade Grävlingen åter skyfflat bort både småsten och jord, så vi vet vad vi har att göra i sommar. Här kan du läsa mer om vårt Torp, som egentligen heter Platsen.


Tillbaka hemma vid husbilen igen och ett underbart väder. Man kan ju undra om vi ska få en sån där fin sommar som förra året....fast nog vill jag ha lite regnskurar emellanåt. Då växer potatisen och allt annat man satt så mycket bättre, och det blir friskare i luften. 
När detta skrivs så har det både åskat, blixtrat och regnat rejält....men nu lyser solen igen.
Smiling Sun Emoticon

4 kommentarer:

 1. Jag har funderat mycket över var asparna finns? På jobbet har vi inga aspar inom skotthåll, men det blir ändå driver av det vita ullet.

  SvaraRadera
 2. Visst är det konstigt med dessa aspfrön som virvlar runt i luften. Kan inte minnas att det varit så tidigare år.
  Kul att du har börjat sy igen och fina blev byxorna på henne.

  SvaraRadera
 3. Mig veterligen har vi inga aspar i Falköping men hela uterummet var fullt med dunbollar i helgen och på golfbanan är det alldeles vitt på sina ställen.
  Vilka söta byxor du sytt, nästan så jag blir sugen på att ta fram symaskinen.

  SvaraRadera
 4. Mycket dun är det i luften, men jag hoppas regnskkurarna håller undan en del. Fina byxor du sytt! Kul när symaskinen kommer fram. Det blir inte så ofta för mig numera.

  SvaraRadera