fredag 3 maj 2019

Liten husbilstur

var det länge sedan vi gjorde därför var det dags att ge sig ut på vägarna igen, nu när vi åter hade värme i bilen....men vi började med att köra och tanka diesel 16,24 kr/L  lite andra priser än ute i Europa. Prångens Camping var full av husvagnar och husbilar.


Första resan gick ner till det kända Ullared. Någonstans måste vi ju åka och visst finns det en del saker vi kan passa på att köpa. Ingemar behövde både nya shorts och träskor så vi drog iväg på eftermiddagen den 1 maj. 
När vi anlände till ställplatsen på kvällen var där ca 25 husbilar och ett par husvagnar, men på morgonen hade flera hunnit ge sig av. Vi var som vanligt lite sega på morgonen och värmaren hade funkat bra på natten, då det blev kallt.


Vi kom äntligen iväg och körde till GeKås parkering för husbilar, passade på att gå in en sväng på GeKås och de andra affärerna på torsdagsmorgonen. 
Det var absolut rätt dag att vara här, inte mycket folk att trängas med.
Det blev både lite shopping av mat och kläder och presenter, många som fyller år nu i maj och juni. 
När vi ändå var där så passade vi på att tanka våra 3 gasoltuber, 1 svensk och 2 spanska för 667 kr. Sen for vi iväg mot Ulla och Torgny, kompisarna som bor utanför Svenljunga.


Stannade vid Holsjöns rastplats för en kort fikarast. Tyvärr så har ju vädret blivit så mycket sämre igen, så det blev att vi satt kvar i bilen och fikade.


Fina grupper med tulpaner efter sjökanten.


Sen kör vi en väg vi inte åkt tidigare. Den gick från Karkashult till Revesjö och sedan Redslared. En grusväg, men här hade vi aldrig åkt tidigare.


Så här såg vår resväg ut.


Väl där dröjde det inte länge innan det blev kyligt och regn och snö började falla. Ulla eldade brasa inne så det var hur mysigt som helst.


De har bara varit hemma i en vecka, men har redan hunnit fixa en mysig hörna i eftermiddagssolen....när det inte regnar eller snöar.


Det blev en trevlig kväll och på morgonen satt de i solen och åt frukost....endast +6 grader. Vi tackade för oss och fortsatte mot hemmet, fortfarande på lite mindre vägar. Nu körde vi mot Roasjö och vidare mot Aplared.


Första gången vi ser att BiHotell finns uppsatta efter vägen och vi kunde räkna till 6 st sådana....fulla av hål. Undrar om det är några bin som har checkat in på hotellen? 😃 Vi såg inga, men en bra insats tycker jag.


Landsbygden är otroligt vacker så här på våren.


Många söta små stugor åker vi förbi.


När vi närmar oss Aplared, blir det plötsligt Bokskog, som vi åker genom. Vilken skir grönska.


Från Aplared till Dalsjöfors och vidare mot Äspered och sen Trogareds Ek, som är klassad som naturminne och uppskattas till att vara ca 500 år och med en omkrets på 7.68 är den väl känd i trakten. Det sägs att 10 personer kan få plats i den ihåliga Eken.Vi har den här gången åkt några nya vägar och de har varit fina. Vi har sett både Tranor och Grågäss, tyvärr så blev bilden suddig, då de inte ville vara med på fotot.


Värmen har funkat jättebra och nu har vi ju fulla gasolflaskor också. Riktigt mysigt med en korttripp och nu är vi tillbaka på vår egen "ställplats" på hemmaplan.  😀
Det blir säkert fler sådana här minitrippar.
Vi fick ett bakslag i vädret, men vad gör det när man har värme i bilen. Nu är våren på G 3 veckor för tidigt...sägs det. 

5 kommentarer:

 1. En trevlig tur, som resulterade i många vackra foton! Ha dé riktigt gott!

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga bilder frå er vårtur. Vi har inte kommit iväg än men nästa helg bär det iväg till Halland med vår Fotoklubb. Så jag väntar på premiärturen!!

  SvaraRadera
 3. Att stå på Prångens Camping, känns som att det vore mitten av 70- talet. Tacka vet jag er fina stadspark. Den gillar vi att parkera bredvid.

  SvaraRadera
 4. Fin tur ni har gjort Speciellt bihotell, har aldrig sett ett sådant.
  Kram

  SvaraRadera
 5. GeKås parkering för husbilar gillar vi. Häromdan såg jag ett humlebo man köpa. Skulle gravas ned i marken och bara en bit Pvc slang ovanför mark
  Finns allt för att hjälpa naturen

  SvaraRadera