måndag 27 maj 2019

Karlskronaträffen del 1Det blev en tidig start den här fredagen, för vi skulle ta oss till Karlskrona för en träff med Husbilskompisar.se tillsammans med våra kompisar Thomas och Annika. Redan före 8.00 var vi på väg mot Jönköping, där vi först skulle fylla gasol hos Kem Gas N57 45 43 E14 09 45. 


Som tur var öppnade de tidigt och vi betalade 224 kr för drygt 22 L gasol ett bra pris tyckte vi. Sedan kunde vi lugnt fortsätta Nissastigen ner en bit, för att ta av till väg 30 mot Växjö. 


Lite söder om Lammhult var det dags för en fika. Vi hittade en utmärkt plats vid en sjö. Fräjen tror jag platsen hette, toaletter och soptunnor, men ingen tömning. N57 08 16 E 14 36 30


Solen sken men det blåste en hel del.


Efter vägen behövde vi tanka och vi hittade Diesel för 16.34 kr/L, vilket vi tyckte var billigt, mot för 16.69 kr, som de tog hemma. Vi passerar Tingsryd och sjön Tiken.


Tidigare har vi sett gula rapsfält, men det här gula fältet var maskrosor! 
Vi närmade oss Ronneby och möttes av flygplan.


Sedan hade vi inte långt kvar till ställplatsen i Karlskrona,  som nu var bokad för 35 Husbilskompisars bilar. Inkörning var det mellan 11.00 och 15.00 och vi fick nu en bunt papper som bestod av kartor och info om världsarvstaden Karlskrona, samt katalogen Husbil Sverige med ca 870 ställplatser i Sverige, den tackar vi för, kan komma väl till pass när vi åker norr över. 
Vi parkerade efter anvisningarna, sedan gick Ingemar och Thomas och fick våra brandsläckare kollade så att de funkade. Som vanligt träffade vi på flera kända ansikten från tidigare träffar, lika trevligt varje gång.


Vädret var strålande och naturligtvis hamnade vi i solen en stund innan vi samlades för lite information.


Jens berättade om Örlogsstaden Karlskronas historia, mycket intressant, samt gick igenom träffprogrammet.


På eftermiddagen gick Ingemar och Thomas till Porslinsmuseet och bilmuseet....jag och Annica stannade kvar vid husbilen. På kvällen bjöd Annica på mat.

På morgonen när vi vaknade hade kryssningsfartyget Ocean Majesty lagt till vid kajen.Trots en kylig morgon fanns det de som passade på att äta sin frukost ute i solen.
Idag lördag ska vi till Marinmuseet, det ska bli spännande. Mer om det kommer i nästa inlägg.


3 kommentarer:

  1. Kul med träff! Ser ut att vara ungefär samma väder hos er som hos oss! ;)

    SvaraRadera
  2. Kul med träffar och dessutom i en vacker stad.

    SvaraRadera
  3. Det verkar vara träffar både här och där på olika platser just nu. Ni ser ut att ha prickat in med finväder.

    SvaraRadera