fredag 8 juni 2018

Återblick på Korsika och Sardinien.

Äntligen lite tid för en återblick på vårresan som startade den 9 mars. 
Man hinner långt på en 8 veckors resa ner till Medelhavet. Nu ska jag försöka sammanfatta resan på just Korsika och Sardinien. 
Så här såg hela resvägen ut. Söderut genom Tyskland och Frankrike och hem genom Italien, Österrike och Tyskland.
Enligt Ingemar, var det alldeles för krokiga, smala och jobbiga vägar speciellt på den västra sidan av Korsika, den östra var inga problem. Själv upplevde jag att det var väldigt vackert, men alldeles för lite vägräcken på de branta ställena. Vägen tvärs över ön var, enligt mig, fantastiskt vacker med alla berg, men även vissa delar av kuststräckan på den västra sidan.Många har frågat vad vi tyckte om Korsika och Sardinien och ska jag/vi välja, så föredrar vi nog Sardinien. Kanske för att vi där fick uppleva härliga dagar med sol och bad, underbara stränder och en vacker natur, samt lite sevärdheter. Dessutom var vägarna betydligt bättre.Det var ju inte bara Korsika och Italien vi besökte....nej vi var ju en sväng ner i Spanien också och överraskade sonen Stefan på hans 50 årsdag. Hela den körda sträckan blev då ca 9700 km och dieselpriset har varierat mellan 1.049 till 1.479 € omvandlat i sv kr ca 11 kr - 15.50 kr, billigast i Spanien. 😀Maten, upplevde vi, var dyrare på Korsika än på Sardinien. Billigast är den fortfarande i Spanien. 😀Vi hade lite otur med vädret första dagarna, men sen kom solen och temperaturen höll sig runt +20 gr, men det var lite blåsigt. Bättre blev det på Sardinien där vi också kunde bada.

Det fanns inte så mycket sevärdheter, några hann vi med och några har vi säkert missat.


Filitosa


Grottbesök i Cala GononeKungen av Aragoniens trappa
Våren var nog rätt tid att besöka öarna på.

Många vilda och vackra blommor kunde jag plocka. Vild Gladiolus var första gången jag såg. 


Bonifacio var en upplevelse, både vad gäller byggnaderna dess placering ute på klipporna och den gamla borgen. Om det inte hade varit för en båtresa på 4 timmar (vi hade ändå valt den kortaste båtresan) så skulle vi gärna återvända till dessa öar. 
Första resan över var inte så stora problem, men på tillbakavägen blev det sjögång och varken Ingemar eller jag mådde särskilt bra på den resan. Dessutom tycker vi färjepriserna var höga, 5483 kr (tur o retur) för 2 färjor.
Nu får vi hålla oss på landbacken ett tag och det blir ju inte så svårt, med det fantastiska väder vi haft sedan vi kom hem, den 10 maj.
Idag har vi haft +29 gr i skuggan och ingen vind att tala om.1 kommentar:

  1. När vi snurrat runt i hundratals franska byar, kört små by- serpentin- & skogsvägar, har jag tänkt på er hela tiden. Hur kan ni och många andra, älska dessa vägar? Vi hatar dem! Skönt att inte alla tycker lika. Kram

    SvaraRadera