torsdag 14 juni 2018

Äntligen klar.....

....sa Ingemar igår. Han har sedan vi kommit hem, med en del undantag, jobbat med husbilen. Det har  blivit en hel del tråkiga rispor på sidorna efter grenar och andra trånga passager, samt en del andra skavanker och sprickor, som behövde spacklas och målas. 


Han började med att tvätta bilen och det var behövligt. Under bodelsdörren tar det i ibland och där behövde det spacklas och sedan målas, det är inte första gången han får göra det. Tur han kan fixa sådana skador själv, han är ju van att jobba med plast, som fd båtbyggare 😀


Fotsteget på min sida (passagerarsidan) hade sett konstigt ut sedan vi var i Italien för några år sedan och de hade bytt bromsbeläggen. Då satte de domkraften där, för att hissa upp bilen. Efter det har steget släppt några cm och det har inte sett bra ut. När han plockat loss det så såg vi att ena staget var ordentligt krokigt. Kolla det bortersta, så ska det se ut. En av våra kompisar, som jobbar med smide, kunde hjälpa honom att fixa till det.


Det var dessutom några sprickor i plasten, som han fick spackla och sedan måla om det hela. Så här fint blev det sedan.


Sen var det fronten där "grillen" hade börjat tappa färgen. Färg köptes och sedan var det slipa och tejpa för att sedan kunna spraya på ny färg.


Till sin hjälp, att få dit fronten igen, hade han lille Noel, som höll i skruvarna.


Spännande att få hjälpa farfar.


Nu skiner den, dessutom nyvaxad hela bilen, den blev som ny.  Och fronten betydligt bättre än innan.


Efter utfört arbete, passade Noel på att öva på den nya cykeln.
Vad har jag gjort då?


Jo jag jobbade på baksidan, kan man väl säga. I höstas klädde jag om dynorna på framsidan. Trodde inte jag skulle behöva sätta något på baksidan för jag hade sytt fast allt för hand, men det behöver jag, för tyget drar sig annars och bildar veck.Alltså håller jag på att klura ut hur jag ska göra med baksidan. Tyger har jag gott om, så det var bara att rota i högen. Mycket pyssel hit och dit, men till slut blev det bra och nu sitter dynorna på plats igen.
Nu är det bara lite packning som ska in, sen är det dags för en kortare tur inom Sverige.
Ha de gott!


4 kommentarer:

 1. Tur du har en duktig karl,snyggt blev det också!

  God Tur på er resa då.....

  SvaraRadera
 2. Vilka projekt ni har och fint blev allt :) Kram

  SvaraRadera
 3. Oj, vad händiga ni är. Vaxa husbilen klarar jag men att reparera plastskador är inte riktigt min hemmaplan. Det är guld värt att kunna fixa det mesta på egen hand.

  SvaraRadera