måndag 11 juni 2018

Väder


Äntligen lite regn! Får man säga så? 😏
Nog är det konstigt, när vi nu haft sol och varmt i över en månad, då klagar vi över det och när regnet äntligen kommer, då är vi inte nöjda då heller. Jo förresten jag och bönderna är nog det....jag har inte mått bra av den här värmen (ca +30) och välkomnar lite svalare väder. 


Någon regnbåge har vi inte sett till ännu, men så här såg den ut den 2 augusti 2016. 


Trots värmeböljan kunde Ingemar slipa och måla om vår redskapsbod i plåt. Taket hade fått en rostbrun färg och såg så tråkigt ut. Nu är det svartmålat och rentvättat.


Eftersom vi har en bäck och en sjö alldeles intill, så har vi inte haft några problem med bevattningen under den här torrperioden, vilket gör att gräsmattor och blommor har får sitt. De svarar med att grönska och blommor.


Äppelträdet kommer att bära frukt i år, massor med kart har jag sett, men också massor av nya skott. Dags att ansa till det nu i JAS månaderna. Min pappa sa alltid att man ska kunna kasta en hatt igenom, utan att den fastnar. Det kan man definitivt inte göra nu.


Alltså har jag börjat fixa till det, men så upptäckte jag att vi är ju bara i juni....det är nog värmen, som lurat mig. Nu får jag nog vänta några veckor till, för JAS betydde ju Juli Augusti och September.....eller vad tror ni, kan man ge sig på det nu? 
Snart är det dags att gå ut och plocka sniglar, dom kommer fram när det har regnat...och det har det gjort idag.
Ha det gott i regnet....det behövs.


3 kommentarer:

 1. Jo visst är det skönt med regn när ni haft så varmt och torrt...i alla fall för bönderna som du säger. Det är en massa jobb att ha hus, om man inte har lägenhet som vi ;-) Ha det bra vid er fina tomt . Kram

  SvaraRadera
 2. Vi byter gärna till oss lite värme och sol, så kan ni få regn av oss. Vi byter jämt.

  SvaraRadera
 3. Visst behövs det regn nu för bönderna!

  Ha det gott.....

  SvaraRadera