tisdag 19 juni 2018

Båttur och Bauergården

Röttle hamn var en lugn ställplats, hit återvänder vi nog någon fler gång. När vi ätit frukost så var i endast 3 husbilar kvar. Regnig morgon. 😒
Körde den gamla (lilla) vägen in till Gränna för att hitta en bankomat. Sedan var det dags att leta upp parkeringen där Trolska Båtturer hade sin avgångsplats. I tre år har jag önskat få åka den turen, men vädret har varit så dåligt. Nu skulle jag få den i födelsedagspresent, alltså beställdes biljetter i god tid, (då hade vi kanonväder). 


Något bra väder blev det inte, regnet hängde i luften, som tur var hade de satt på taket så vi kunde sitta torrt. Inte var vi många i båten heller endast 9 pers.


Kaptenen berättade lite för oss om turen och att vi tyvärr inte kunde gå in i kanalerna, pga att de hade satt på taket och broarna är så låga.


Till en början regnade det, men så småningom upphörde regnet och vi kunde se lite bättre. Sjön Bunn har många öar och när vattnet sänktes 2 meter, kom det upp fler öar. Sjön är ganska grund, men vid något ställe 20 m i övrigt ca 4-8 m


En del öar är små och en del är större. Alla har namn och den här lilla kallades Gräsö, men det fanns inte ett grässtrå på den, men ett omkullvält träd.


På många av öarna fanns det byggnader. Många söta små stugor.
Mellan fastland och en ö hade man börjat lägga ut stenar för att kunna bygga en väg, men så blev markägaren och öbon oense och någon ny väg blev det inte. Som tur var så var det tillräckligt djupt och ganska smalt på ett ställe, men vi kom igenom.


Rätt som det är får vi syn på 2 getter, de är på rymmen och går inte att fånga in, därav har ön fått namnet Getön. 😁


Mitt ute på en häll hade någon fixat ett hopptorn! Kan inte vara lätt att ta sig upp igen efter ett opp från det tornet.

Vi tuffade runt mellan öarna och runt i nästan hela sjön, kom så tillslut förbi det hus där familjen John Bauer hade bott innan den tragiska olyckan.


Tyvärr kunde vi ju inte åka i kanalerna, men vi fick se och höra om John Bauer ändå. Turen tog 2 timmar inklusive fika, som vi så klart hade beställt. Priset 220 + 60 kr /pers. 


Tillbaka till husbilarna styrde vi mot BauerGårdens ställplats där vi skulle stå för natten. Precis när vi parkerat kom en rejäl regnskur.


Det första vi gjorde var att stoppa i elen (el ingår i priset) så vi kunde få lite kyla till kylskåpet. Vi har fortfarande ingen gas till spis och kyl.
Här passade vi också på att fira min 75 årsdag. Visserligen fyller jag inte förrän på måndag den 18, men då ska vi ju fixa husbilens gasolproblem. 


Det blev lite Cava och presenter, sen skulle vi beställa de fantastiska räksmörgåsarna.....men se det gick inte som planerat....fiskbilen hade inte varit där, sa de. Och jag som ringde i början av veckan för att kolla om just detta. 😒 Som tur var hade jag med egen gjord Fiskpaté med tillbehör. Vi hade kunnat gå in och äta, men torskrygg eller pannbiff lockade oss inte.
Presenten jag fick var något jag inte hade en aning om vad det var. Den laddas med usb. Någon som vet vad det är? Nu vet jag så klart 😁 och testat har jag.


Vi kunde sedan sitta ute och äta, men kvällen var inte varm, alltså hamnade vi inomhus.


Har man en IT expert med så ska man passa på. Vi har ju problem med att få in paddan via bluetooth på radion, nu fick Torgny fixa det och det gjorde han. Nu gäller det för mig att komma ihåg hur han gjorde. 😟 Vi har fått hjälp av dottern en gång i Spanien, men inte kom jag ihåg hur hon gjorde. Hoppas det går bättre den här gången. Mycket trevligare om vi kan lyssna på en god bok under resans gång i husbilen.


Måndag morgon drog vi iväg till Hugos korvhandel i Örserum för att fylla på förrådet av rökt falukorv och isterband. Lanthandel är välbesökt och har eget rökeri.


Så här såg turen ut runt sjöarna Bunn och Ören. Vi fortsatte sedan mot Jönköping och gasolspecialisten, men er om det i nästa inlägg.

4 kommentarer:

 1. Tack för en trevlig helg med god mat och trevligt umgänge.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så nära hemma, men båtturen har vi inte testat. Ställplatsen kommer vi aldrig till, men det är en annan historia.

  SvaraRadera
 3. Tråkigt med regn, men trevligt med båttur! :)

  SvaraRadera