lördag 17 maj 2014

Stugbesök och bröllopsdag

Vi har inte besökt vår stuga sedan vi kom hem och det var med blandade känslor vi åkte dit. Förra året hade vi musinvasion och det var mycket att städa efter dem. Den här gången hade jag tagit reda på lite tips, om vad man kunde göra för att slippa dem. Enris på golvet och vitlök var de tips jag fastnade för och provade.
Och faktiskt vi hade haft besök, men inte alls så mycket som tidigare år....kanske hjälpte "husmustipsen". 


Där emot har vi inte lyckats mota bort grävlingen, den hade försökt ta sig in under huset på flera ställen, men bara på ett ställe hade den lyckats.


Vi lade igen hålet med stenar och jord, men på morgonen hade den gjort ett nytt hål och det troligtvis inifrån. Att ställa dit en fälla är inte så smart för vi kan inte åka dit varje dag för att kolla den, vilket man bör göra. Nu hoppas vi den håller sig borta över sommaren, så kanske vi kan hinna fixa till alla tänkbara ställen den har, för att ta sig in eller ut.

Resten av eftermiddagen ägnades åt gräsklippning och korvgrillning, man blir hungrig av att jobba :)Eftersom vi har husbilen med för att fara vidare, så sov vi i den. Vaknade till en solig och fin lördag. Lika fint väder var det för 34 år sedan då vi gifte oss. Frukosten intogs ute i solskenet till gökens hoande och fågelkvitter. 


Sällskap fick vi av Sädesärlan som letade mat i mossan.


Vi städade av inne och sedan for vi vidare mot Falköping. När vi kör förbi den stora dammen i Kölingared såg vi massor av grågäss och många av dem hade ungar.


På andra sidan vägen såg vi 23 sångsvanar här är 5 av dem.


Vi fortsatte förbi Falköping och åkte mot Åsle tå och där mötte vi alla kossor på väg hem för att mjölkas.


Från Åsle tå, for vi sedan vidare mot Tidaholm. Fortsättning följer :)

6 kommentarer:

 1. Det ser härligt ut med all grönska. Det luktar brandrök här, ända nere från San Diego kommer den, och så har vi haft hetta i en hel vecka så allt är brunbränt.

  SvaraRadera
 2. JA
  vilken härlig helg vi haft!

  Äntligen kom värmen!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Å vilket fint torp ni har! Ha en fortsatt härlig Sverigeturné :)

  SvaraRadera
 4. Mysigt där vid torpet...synd att ni har objudna gäster bara... inte kul med grävlingar under stugan.
  Åsle Tå... visst är det fint :)

  SvaraRadera
 5. Vilket gulligt torp ni har, fin farstukvist med snickarglädje. Trist med grävlingen som boar under huset.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Åh, nu längtar jag till stugan och sommaridyll! Får vänta till efter midsommar då kantarellerna börjar titta fram :-)/ Tomas L

  SvaraRadera