söndag 11 maj 2014

Många mil och upplevelser

Nu har vi varit hemma en månad och kommit in i vardagen igen. Det blev mååånga mil vi åkte på vår höst och vinterresa, nästan 18000 km. 
Vi har inte bara suttit i bilen hela tiden, nej lite upplevelser måste man ha också. 
Första upplevelsen blev ett besök på Kintzheims appark, söder om Strassburg tillsammans med dottern med familj, som vi hade sammanstrålat med i Tyskland, mer om det besöket kan du läsa här.


Efter besöket i Kintzheims appark, skildes våra vägar, dottern med familj for vidare mot Paris och vi fortsatte mot värmen i Spanien.
Första doppet togs i La Pinet söder om St Pola.


Fortsatte sedan mot Portugal, där vi även hälsade på bloggvänner. Där fick vi vara med om olivplockning.


I Portugal gjorde vi även ett besök i ett kapell gjort av människoben Capela dos Ossos, som ligger 20 km från Elvas. Fler bilder hittar du här.


I Portugal har vi besökt flera borgar, en av dem var den i Silves


Det finns inte bara gamla borgar i Portugal utan även Naturreservat, och fåglar tillhör ett av Ingemars stora intressen. Ria Formosa är ett naturreservat vid havet och där finns Llha de Tavira en 11km lång sandö. Här kan du följa med ut till ön.


Vi lämnade Portugal och for mot Spanien för att senare ta färjan över sundet till Marocko, men om våra upplevelser där får du läsa om senare.

  

1 kommentar:

  1. Ni hann verkligen med allt möjligt under er resa! Det där kapellet är ju lite udda, men vi såg ett liknande i Tjeckien, så tydligen finns det några som påminner om varandra, just när det gäller att använda människoben.

    SvaraRadera