måndag 12 maj 2014

Återblick på Marocko

Marocko är en upplevelse i sig. Kulturen är en helt annan inte alls likt vår, trafiken är mycket tät och då gäller det inte bara bilar, för här får man samsas med Åsnekärror, cyklar, mopeder och gångare på vägen. 


Maten består mest av grönsaker tillsammans med lamm, kyckling eller fisk. 
Här är det fisk på spett till det en grönsaksröra, till det dricker man vatten eller någon läsk.


Sedan har vi klädseln, där kaftanen eller kåporna, som jag vill kalla dem, ett plagg som många använder som ett ytterplagg mot sand och blåst, regnar gör det ju sällan. 


Till det kan vi också lägga bebyggelsen och naturen för att inte tala om alla poliser, som finns överallt och i varje gathörn.Att bara åka runt i Marocko är en upplevelse varje minut, men några var speciella, som den när vi fick följa med ut i en oas och träffa en nomad i hans tältbostad, om det besöket kan du läsa här.


Något som också var en upplevelse var när vi for ut med en fyrhjuling i öknen och såg alla sanddynor, det kan du läsa mer om här.


Ja det finns mycket att uppleva i Marocko och naturen är ju mycket speciell allt från jordbruksmark till höga snöklädda berg på 2000 m och till öknens sanddynor.
Vill du fortsätta att följa oss på vägen mot norr igen över Atlasbergen kan du fortsätta här och sedan gå vidare på vänstra sidan. 


Så här ungefär åkte vi och det blev 4350 km till en kostnad av 3740 Dh knappt 3000 kr


Marocko är ett fantastiskt land att besöka och vi kan bara rekommendera en resa dit, ni kommer inte att ångra er. 
Temperaturen ligger på ca 18-25 gr, men  kallare på nätterna. Sandstormar kan förekomma och är inte så kul. 
Nästa höst blir det inte Marocko, men vi kommer att åka dit igen.....än finns mycket att se och uppleva där.

9 kommentarer:

 1. Ni hade en vacker och omväxlande resa. Den inspirerar och lockar oss. vi har ännu inte kommit fram till vad vi vill göra till hösten. Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Ja det verkar vara ett spännande land att åka runt i !!
  Kul har det vart att följa er på resan via bloggen!

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
 3. Vi vill också tillbaka, men inte denna höst.........Kramar!

  SvaraRadera
 4. Låter härligt och spännande. Hoppas man kan ta sig tid och råd att åka dit nån gång.

  SvaraRadera
 5. Kul resa! Vad hade ni för internetuppkoppling som var så billig? Var köpte ni kart- och andra böcker om landet? Fanns det gasol (propan) att köpa där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Om du skickar mig ett mail så ska jag svara på dina frågor adressen finns under Om oss :)

   Radera
 6. Vi känner verkligen igen oss! Det var ju inte så länge sedan vi var där! Jag ser även att ni var i det område där vi var, dvs Marrakech, Oarzarzate och Zagora. Turen ut i öknen tyckte vi var det mest fantastiska! Vi kan absolut tänka oss att åka dit också med husbil. :)

  SvaraRadera
 7. Ja ni hade då en riktigt härlig resa! Och så roligt att ha foton och minnas tillbaka. Det är ju också så fantastisk med dessa kameror. Istället för att lämna in en filmrulle och få vänta på att korten skall framkallas och komma!
  Ja nu är jag också tillbaka igen :-) men inte från ett främmande land bara från boggvärlden :-) Kramar

  SvaraRadera
 8. Marocko känns nog som ett land värt att se. Är det fredligt där? Hur bedömer du risken för att det blir krig också där då så många andra afrikanska länder har det svårt?

  SvaraRadera