onsdag 30 april 2014

Stopp i avloppet

 fick vi förra helgen, inget kul alls. Vi hade samma problem när vi var i Spanien, men då lyckades vi lösa problemet med en "Sugpropp". Provade även nu med sugproppen utan resultat. Provade med maskindiskmedel, som vi fått tips om, inget resultat. Nästa steg var att försöka få isär rören. 


En rensvajer kördes ner men det blev stopp, många 90 graders krökar som var svåra att komma förbi.


Nästa steg var att hitta och följa rörens väg mot avloppstanken. Nu vet ju alla, som har husbil, att alla rören är väl dolda. Det första vi fick göra var att montera bort duschen.


Under duschgolvet var det mycket slangar och rör. Nästa krök vid den röda pilen togs isär och ut kom massor av fet sörja. Nu skulle det väl vara fritt fall i rören......trodde vi ja :)


När vi ändå hade allt öppet passade vi på att rensa duschens avlopp, även här 90 graders vinklar.


Vi fick gå vidare och in under sängen, där togs lådan, som dolde alla elledningar, bort. Vi kunde nu lossa rören ända fram till avloppstanken vid den röda pilen. Ingemar blåste ur rören med lufttryck.


Alla rör monterades ihop igen och vi testade om allt funkade, men det var dålig avrinning ändå. Då tog han vattenslangen och gick in bakvägen till avloppstanken och massor av skräp rann ut. 


Äntligen var alla rör rena och allt funkade igen, nu var det bara att montera in duschen igen och sätta dit alla lådor över kablar och rör. 
Tur man har en man som klarar att fixa detta själv. Det tog honom två dagar att få allt att fungera och nu kan vi använda diskhon igen. 
Är det någon fler som haft problem med stopp i avloppet?

8 kommentarer:

 1. Ja det blev en hel del att plocka bort vill säga för er minnsann för att komma åt!
  Gäller att vara händig som sagt och få isär o ihop allt!
  Vi har inte haft nåt krångel med våra Bobilar genom åren o tur det iaf!
  Är inne på vår tredje bil nu och vår 10:e säsong,Trevligt !!
  Men vi är försiktiga med våra avlopp så vi har klarat oss :-)

  Ha en fin Valborg o 1:a Maj/Kram

  SvaraRadera
 2. Oj vilket slit. Tur att du har en händig gubbe som kan fixa själv!
  Ha en fin valborg
  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh vad gubben är duktig och det gäller väl också att ha ordentligt med tålamod för att fiaxa sånt. Vi har inte haft några problem med avlopp på våra bilar, peppar peppar.

  SvaraRadera
 4. Skönt att det ordnade sig till slut!

  Undrar om det finns något medel man kan använda för att få bort rester av fet och diskmedel?

  Trevlig valborg!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo Lennart det finns flera propplösare på marknaden och många tips har vi fått, men här hjälpte inget. Det gäller bara att hålla rent, kanske en gång om året så slipper man göra så här stora ingrepp :)

   Radera
 5. Å nej, inte kul! Tur att ni fick ordning på det till slut! Vi har inte haft stopp, men i början fick vi en vattenläcka. Den kunde vi inte fixa själva eftersom rören låg i mellangolvet... så himla opraktiskt! Vi lämnade in den och de fick såga sönder utifrån för att komma åt...

  SvaraRadera
 6. Oj vilken otur att få stopp i avloppet så där. Vi vågar inte ens borsta tänderna i husbilen för att få såna stopp. Vi torkar av tallrikar ordentligt o diskar i husbilen...om vi absolut måste. Annars är det servicehusen eller ute som gäller. Men vi lever nog kvar i husvagnslivet;-) Här hemma har vi fått tipset att skölja i diskhon med kokhett vatten. Det är det bästa att hålla undan stoppet i köket i alla fall:) Enligt rörfirman. Visst är det tur att vi har händiga karlar som fixar allt:-)) Trelvig valborg. Kram

  SvaraRadera
 7. Vilket strul, ser inte alltför kul ut.
  Prova med vinäger och bakpulver när det sätter igen. En kompis hade prövat med allt, inkl kaustiksoda, inget hjälpte. De körde med vinäger och bakpulver och det sa bara slurp så var allt rent igen.
  Ha det så gott

  SvaraRadera