onsdag 16 april 2014

Hemma igen

 efter 5 månader och 19 dagar på resa i Europa och Marocko. Det första vi ser är vattenståndet i sjön. Så här såg det ut i höstas när vi åkte.


Så här ser det ut i dag. Bäst syns det vid grannens båt, 
inget vatten i höstas och nu flyter flottarna :) 
Man kan också se att vattennivån har gått över nedersta busken.


Bilen är urplockad och nu är den tvättad utvändigt, inne får vi ta någon dag i veckan att fixa.


Påskliljor fick vi av dottern och blommor på bordet av kompisar. Själv har jag  hunnit rensa av alla pelargoner sina torra blad och skurit ner dem, nu hoppas jag de skjuter nya skott, så de ser lite trevligare ut.


Nästan alla barn har varit på besök och idag kom barnbarn och barnbarnsbarnet Lily och bror Mikael. 
Lily en riktigt charmig och busig liten tjej :)Det är alltid spännande att få paket tycker Mikael och den här gången var det en liten radio.Ute i rabatterna blommar det för fullt, men något djur, troligtvis Rådjur, har varit och knipsat av alla mina tulpaner. Det är i så fall första gången på 34 år som det har hänt. Lite tråkigt faktiskt, men vi får glädja oss åt att Primulan blommar fint och påskliljorna. Våren är på gång!!
Att solen kan lysa starkt vet vi ju, men att även månen kan ge bra ljus, ja nästan som en lampa, det sker inte så ofta, men det fick vi se i går kväll.Nu väntar städning av husbilen och sedan blir det trädgårdsarbete.

Stort TACK till alla er som läst och kommenterat, det är så roligt att läsa era
kommentarer. Kram på er alla.

9 kommentarer:

 1. Välkommen hem. Det har varit spännande och intressant att fått varit med er :)
  Glad Påsk och Kram

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem! Det lär bli lugnt i Villastaden när vi tillfälligt blivit "stabor" Tänkte be Ingemar gå ner till båtbyggeriet å "sno" den gamla "rökning förbjuden på insidan" till oss. Har tänkt på den många gånger men inte vågat. Kul å ha kvar nåt innan det rivs..Kram på er båda Martina

  SvaraRadera
 3. Bra att allt var i sin ordning efter så lång bortalag. Tulpaner tycker rådjuren om, tyvärr. Ni får njuta av allt annat fint som slår ut.
  Glad Påsk
  Kram

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem igen då till vårens ankomst efter er långa resa söderut!
  Det har vart kul att fått följa er på Bloggen!!

  Glad Påsk och ha det gott/Kram

  SvaraRadera
 5. Välkomna hem till en vacker svensk vår. Ni har fått vårblommor i många omgångar på vägen hem. Det är härligt! Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Välkomna hem! Önskar er en Glad Påsk!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Glad Påsk! Vi ses snart!

  SvaraRadera
 8. Men så roligt det här blev...skulle söka lite information om ställplatsen Skutesjön, och fick upp ett äldre inlägg från dej på din blogg. Sen ser jag här att vi har gemensamma bekanta, Anki här ovan...
  När tillfälle ges ska jag läsa tillbaka i din blogg, förstår att ni är vana resenärer med husbil och har gott om tips om ställplatser här i landet. Vi är inte så beresta än, har bara haft husbil i några år, men märker att det är något som passar oss. Vi tycker om naturen, men kanske inte de stora campingplatserna, utan små trevliga och gemytliga platser ska det vara.
  Ha en skön fortsättning på påsken!!
  Kram kram

  SvaraRadera