lördag 12 april 2014

Autobahn mot Sverige

Från tisdag den 8 till fredag den 11 April

Motorvägar = Autobahn.... gillar vi inte att åka, men för att ta sig så snabbt som möjligt genom Tyskland, så kan det ibland vara nödvändigt. Här träffar vi på regnet också.


Vi kör upp mot Flensburg, där vi hade ett ärende att göra. Eftersom det börjar bli sent så söker vi upp den ställplats eller snarare gatstump som vi stått på när vi for söder ut. Här har vi också turen att komma in på ett gratis wifi. Vi får sällskap av ytterligare 5 bilar.


Solen lyckades komma fram någon timma på morgonen och på andra sidan fick vi syn på den här fina träbåten. Den hade passat bra hemma i vår egen sjö :)


Nu tänker ni nog att vi är på väg mot Sverige.....men nej.... vi åker lite söder ut igen. Ner till Rendsburg och sedan vidare mot Neumünster. Vi hittade inte det vi sökte i Rendsburg, men däremot i Neumünster. Bara ett problem vi måste vänta tills på fredag och det gör vi på ställplatsen vid bad och idrottshallen i Neumünster N54 04 56 E09 57 40 10€ och då ingick WIFI.


Vad var det då vi letade? Jo en ny/begagnad liten bil, vår gamla Ford hade gett upp, motorfel. Nu hittade vi till slut (med hjälp av vår måg Kurre) en liten Ford Focus från 2010, en liten Pärla för stadskörning mm. För några längre resor med liten bil blir det inte, då tar vi husbilen. :) 
Det vi väntade på var överföringen av pengarna till en tysk bank, samt nya skyltar till bilen.


Jag kör Pärlan och Ingemar husbilen, som tur var hade vi våra små walkie talkie med oss och kunde hålla kontakt med varandra.
Även nu tar vi motorvägen, då går det snabbt genom Danmark, för nu börjar jag längta hem :)
Under hela resan har vi inte sett några olyckor, men strax efter vi kommit över gränsen till Danmark, fick vi se en stor olycka på andra körbanan och där blev det flera km köer.


I Danmark ska vi passera två stora broar mot betalning. 


Ingemar har brobizz så han åker enkelt genom, men jag får betala 235 dkr och på Öresundsbron 390 kr.


När vi närmar oss Köpenhamn så är det eftermiddag och då köer, som tur var åt rätt håll för vår del.


Om solen tittade fram när vi åkte genom Danmark, så försvann den rätt fort när vi närmade oss Sverige och bron över sundet, det var helt dimmigt.


Så var vi då på svensk mark igen, efter nästan 6 månader utomlands, det felas bara 14 dagar. I Lomma väntade Ingemars bror L-G och hans Mia och vi fick en trevlig stund tillsammans på kvällen.
Tack för god mat och trevlig samvaro.
Bilarna parkerade alldeles intill och vi sover på parkeringen.


I morgon blir nästa stopp hos vännerna i Redslared, så än är vi inte riktigt hemma....men snart. 
Ett sammandrag om vår resa kommer senare. 


11 kommentarer:

 1. Så härligt att allt gått bra då på er långa resa,även en ny bil med hemåt !!
  Förstår att ni har en viss hemlängtan nu efter vart borta så länge!!
  Välkomna hem till Svedala då o njut när ni är hemma igen!
  Hoppas bara värmen oxå kommer på riktigt snart....Kram

  SvaraRadera
 2. Välkomna till Sverige! Autobahn är inte nån speciellt rolig upplevelse, men visst är det ett effektivt sätt att ta sig snabbt framåt!

  SvaraRadera
 3. Stort Välkomna hem till svensk mark och Tack för eran finfina berättelse som har varit såå rolig att läsa.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Jag har ju skojat om att ha en Fiat 500 Cab på släp, för att göra upptäckter i bergen och byarna i Sydeuropa. Detta fynd var något större. Det har varit trevligt, fast på avstånd, att vara med på er resa. Välkomna hem igen. Kram.

  SvaraRadera
 5. Hej Maggan, det har varit ett stort nöje att följa er på er resa. Vi kanske syns i Kroatien i höst.
  En liten upplysning, jag såg att ni har köpt en bil i Tyskland tänk på att de tyska reg.skyltarna får man inte köra med i Svderige

  SvaraRadera
 6. Välkommen hem! Har varit ett nöje att få vara med er, tack för allt du delat med dej. Hoppas du fortsätter blogga fastän ni är hemma :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Då önskar även jag er välkomna hem. Det har varit trevligt att få följa med på er resa. Jag måste säga att du är duktig på att blogga och berätta vart ni varit, o lagt ut kordinater..mycket uppskattat. Har hunnit anteckna en del;-) Jag gillade bilden du tog av bron när ni kom i Danmark. Bron såg så vit o fin ut mot den blå himlen. Sen får jag gratulera er till att ni nu också är ägare av en pärla:-)) Kram

  SvaraRadera
 8. Välkomna hem... antar att ni är hemma nu :) Har som vanligt varit kul att följa er på resan. Fin liten "pärla" som fick följa med hem från Tyskland... blir säkert bra som "hemmabil"...
  Ha det gott och Glad Påsk!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Välkomna tillbaka till Sverige då! Och ni kommer ju lagom till värmen som de utlovat i påsk.

  SvaraRadera
 10. 20+ har dom lovat i helgen. Inte dåligt. Tack för mycket trevlig läsning när vintern var som mörkast!
  Det blir lite av en saknad att inte föja med er i resorna långt söderut.
  Ha de kanon o Glad påsk!
  /Thomas

  SvaraRadera