onsdag 2 april 2014

In i Tyskland Freiburg - Donaueschingen

Saint Hippolyte har en enkel husbilsparkering, ingen service, men det behöver man ju inte varje dag. Den ligger bra till med nära till byns restauranger och mycket vandringsleder runt omkring.


På vår promenad runt i går fick vi syn på den här tingesten. Någon som vet vad den har använts till ?


De fina Magnoliaträden står i full blom. Jag har alltid önskat mig ett sådant träd eller buske. Läste i Aftonbladet en artikel så kanske kan min önskan gå i uppfyllelse :)


Vi är nu klara för avfärd igen och hoppas komma in i Tyskland.
De flesta franska byar vi åkt igenom har vi tyckt sett så tråkiga ut med sina gråa hus, nu börjar vi se lite trevligare byar.


Över allt blommar träden det kan bero på att våren är ovanligt tidig här i år.
I Spanien var det mandelträden som stod för blomprakten här är det äpplen och päron.Så var vi då i Tyskland. Vi skaffade inget internet i Frankrike, men nu är vi i Freiburg och här på ställplatsen finns ett fritt WIFI. Funkar lite så där och vi kan bara vara inne en i taget. Freiburg har något som vi bara har i vissa städer...spårvagnar, nu använde vi oss inte av dem utan promenerade in till centrum och tillbaka ca 5 km blev det.


Det är +22 gr och på gräsmattorna vilar och solar ungdomarna. Faktiskt varmare här än i Spanien och Frankrike.


Här fick jag hjärtat i halsgropen....och ingen sade till dem att gå ner från en så farlig plats. Nedanför går tågen och bussarna.


På tisdagen rör vi på oss igen och nu åker vi mot en mindre stad Donaueschingen, som har fina rondeller.


Vi tar en titt även på den här staden och köper ett internet från Vodafone, nytt SIM-kort och påfyllning 10€ + 15€ och 1G
En fin fontän, men något ovanlig.


Fina hus finns här också och en bra parkering även för husbilar, nära centrum.


En ställplats finns även här och vi åker dit på kvällen.
N47 56 51 E08 30 43 El finns, men VA får man tömma på annat håll.


Det blev inte så många många mil idag. 


Vädret ska bli varmt ca +23-25 gr så vi håller oss kvar i de här trakterna några dagar. Sedan drar vi oss upp till Stuttgart för att hälsa på goda vänner innan vi fortsätter vår hemresa.

5 kommentarer:

 1. Underbar hemresa ni har med värme,gör ingen brådska hemåt heller !!
  Vi hade -5 i morse men soligt o fint på dan!!
  Hoppas värmen kommer hemåt till oss snart :-)

  Ha det gott/Kram

  SvaraRadera
 2. Den där konstiga saken såg ut som om den hade nedfällbara plogar, det var nog ett hemmabygge. Magnolia är ett av dom allra vackraste träd jag vet, det borde väl kunna gå att odla hos dig låter det som. Jag trodde inte att dom skulle överleva vinter.

  SvaraRadera
 3. Håller med om att en önskan vore ett magnolia träd...tror dock inte att det skulle överleva hos oss...inte med vår vinter. Visst är det vackra hus i Tyskland. Jag gillar dom:) Jag skulle också få hjärtat i halsgropen...oj så hemskt om dom skulle trilla ner....wow vilken läcker fontän...vilket jobb dom lagt ner på den. Ovanlig..det var rätta ordet:) Kram

  SvaraRadera
 4. Ser trevligt ut där... en mysig liten stad... och vilket fantastiskt magnoliaträd... och den där fontänen - så snygg!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Njut av våren. I Blekinge är det någon minusgrad varje morgon.
  //Jens

  SvaraRadera