onsdag 9 april 2014

Från Wertheim till Celle

Vackert väder har vi på resan norr ut och ganska varmt. Kör mest småvägar mot Wertheim.


Tidigare har vi inte åkt mot Sverige förrän i slutet på April och då har alla träden redan blommat ut. Nu lyser de vita över allt.


Kommer till Wertheim och hittar en ställplats på andra sidan av floden Main med utsikt mot slottet.

  Folkmängden uppgår till cirka 24 000 invånare. I staden finns ruinerna av slottet Wertheim, grevarna av Wertheims forna stamborg, som 1631 intogs av svenskarna under Gustav II Adolf.
Genom en krutexplosion i 1619  förstördes delar av slottet. Under det trettioåriga kriget ockuperades slottet av svenskarna  och genom bombardemang av de kejserliga trupperna i 1634 följdes av ytterligare förstörelse.
Från 1982 har ruinerna uppgraderats med betydande stöd från delstaten Baden-Württemberg. Sedan 1995 ägs det av staden Wertheim, som de köpt från de tidigare ägarna, de före detta adelsfamiljer Löwenstein-Wertheim-Freudenberg och Löwenstein-Wertheim-Rosenberg.


Slottet var väl upplyst på kvällen.


Utsikten mot Wertheim var inte fel den heller. Ställplatsen kostade 5€ ingen service.


Vaknade till lite solsken och en vacker utsikt.


Det kom en man och tog betalt på kvällen vi var ca 5 husbilar. Problemet var bara att de hade satt en kätting runt soptunnan, men mannen öppnade så vi kunde slänga de sopor vi hade.


Lämnar Wertheim på morgonen för att fara vidare mot ExpoCamp där vi ska kolla överdrag till framsätena i husbilen.


ExpoCamp är en husbilsfirma, som har en stor tillbehörsaffär och har även en ställplats med tömning. N49 46 22 E09 34 48. Intill finns även Wertheim Village, där kan man fynda på outlet från de kända märkena, som Dior, Calvin Clain, Baldini, Puma mm.
Vi hittade överdrag, men priset tilltalade oss inte, så vi passade på att tömma och fylla vatten innan vi gav oss ut på Autobahn, för att snabbare komma mot norr.
Det blev nu inte så mycket snabbare för på en del ställen var det vägarbeten.


Våren har kommit här i Tyskland, det grönskar på åkrarna.


Vi tar oss upp till Celle och ställplatsen där. Många mil lade vi oss bakom oss idag. På stpl var det inte fullt precis, men vi träffade på en svensk, Zlatco från Husbilskompisar, på väg mot Kroatien. Givetvis blev det mycket prat om husbilar och resor, då Kroatien står på vår önskelista :)


Vi stannar här i natt för att fortsätta mot norr i morgon.
Än så länge är det varmt och skönt ute ca +21 gr klockan 18.00

3 kommentarer:

 1. Det tuffar på - snart är ni hemma :) Kul att se den Tyska våren och Celle - Det är en så mysig liten stad

  SvaraRadera
 2. Fina bilder ni bjuder oss läsare på!!
  Grönt med värme,Underbart !!

  Snart kommer den väl hit med/Kram

  SvaraRadera
 3. Vi stod i Celle också i fjol...känner igen ställplatsen:-) Stan är jättemysig att strosa i o titta. Ni tar kanske värmen med er hem då? ;-) Kram

  SvaraRadera