lördag 18 maj 2013

Stugbesök med bröllopsmiddag

I vintras tog vi en tur till vår stuga för att kolla så det inte varit något inbrott. Nej inte hade någon mänsklig hand gjort någon åverkan, utan det lilla djuret, som kan ta sig in genom springor på bara 3-5mm, hade gått bärsärkagång i vår stuga. L
Över allt hade de varit, nere i sängarna uppe i gardinerna och te-ljusen hade de lekt med, för de hittade jag lite var stans. Vi stängde dörrarna och for därifrån, städa var det ingen idé att göra vid det tillfället.


Nu var det dags att göra ett nytt besök och städa upp efter de objudna gästerna. Ingemar började ute på tomten med gräsklippning.


Min uppgift var att ta itu med insidan.....usch och fy!! Ett hus som stått tomt under vintern blir ganska kallt, så nu åkte dörrarna upp och vi släppte in sommarvärmen på +25gr. Startade vedspisen, som för en gångs skull inte spydde ut en massa rök, utan brann bra och värmde vattnet till städningen.
Jag har nog aldrig tidigare sett så mycket råttskit inne, det var bara att ta tag i det hela, om vi ska kunna vara här i sommar. 

Idag är det också våran 33:e bröllopsdag, lätt att komma ihåg då det också är Norges Nationaldag den 17 Maj.
Halvvägs var det dags för lite snabbmat och vad passar bättre en varm dag än sill och potatis, det fick också bli vår bröllopsmiddag. J


Efter 6 timmar var vi färdiga både inne och ute. 
Det är så vackert ute i naturen nu, vitsipporna blommar över allt och kabbelekorna lyser gula i dikeskanterna. 
Vi såg en Trana, som orädd spatserade på åkern alldeles intill vägen, antagligen låg en hona på ägg någonstans för den gick där när vi åkte förbi på morgonen. 
Det lyser vitt bland träden, men vi såg även något som lyste svagt lila/rosa, vid närmare koll så var det också vitsippor.
Någon som vet varför vissa vitsippor är rosa på undersidan? De fanns bara på ett ställe övriga var vita på båda sidorna.


Så var denna dagen till ända, lite ryggont hade vi båda två, men det får man räkna med, vi är ju inga ungdomar längre. J

11 kommentarer:

 1. Usch och tvi säger vi också. Det är hemskt att få in råttor, men eftersom ert hus ligger som det gör och har mycket snaskigt för mössen när det blir kallt ute i skogen och på ängarna intill, då går de in. Vi hade oftast tur på den tiden vi hade huset uppe i Värmland. Där var inte särskilt mycket möss, men någon gång hände det. Vi la alltid en massa enris på golvet i stugan, det SAS att mössen inte gillade det. Men det var alltid så att det var ett himla göra med öppningen av stugan och det är väl samma sak för er. Då blir man trött och sliten. Men visst är det underbart i naturen. Idag såg vi både hägg och syren som blommade, ska det inte vara tid emellan? Att en del vitsippor är rosa på undersidan har vi också sett, men vet inte varför. Ha nu en riktigt trevlig pingstafton och stora kramar till er. 3 M

  SvaraRadera
 2. Både råttor och möss är gräsligt äckliga, förstår att denna städning inte var så kul.
  Grattis på er bröllopsdag! Sill och potatis går inte av för hackor en sån härlig dag! Kram

  SvaraRadera
 3. Åh så gott det såg ut med sill och potatis.......måste nog ta en sväng till IKEA :)

  SvaraRadera
 4. Jag såg också sådana rosa vitsippor när jag stod vid busshållplatsen. Och samma där, övriga runt om var vita. Var tvungen att ta en bild på dem.
  Inte kul med musbesök. De ställer till en hel del.
  Så gott det ser ut med sillen!

  Hälsningar Agneta

  SvaraRadera
 5. Jobbigt och otrevligt att städa upp efter vinterns oinbjudna gäster... men så är det ofta med hus ute i skogen...
  Ett lite försenat grattis till bröllopsdagen - sill och potatis är prima mat en varm och skön dag :)
  Har också reagerat på att en del vitsippor skiftar åt det röda hållet. Skickade en gång för länge sedan frågan till Naturmorgon och fick svaret att de ändrar färg strax innan de är överblommade och tappar kronbladen... någon annan förklaring fick jag inte.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret på vitsippan, jag tror faktiskt det kan stämma.

   Radera
 6. Det här är sommar!
  Matjesill, färskpotatis, dill, gräddfil och "en lille".
  Grattis i efterskott.
  /Thomas

  SvaraRadera
 7. Hej igen!
  Vill bara meddela att Bloggers uppdatering funkar igen! Hurra!
  Angående min vita blomma... tror inte på anemon - fel blad. Har skickat en bild till Odla.nu - de har hjälpt mig förr :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Nu är ni på banan igen helt plötsligt! Finns på favoritlistan!
  Datorer är nyckfulla!

  Grattis i efterskott, det var ingen dålig bröllopsmiddag, en favorit!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska inte ropa hej för tidigt...verkar som om det är problem ändå :(

   Radera
 9. Grattis i efterskott!.........Inte kul med sådant besök, men du vet enris och vitlök hjälper.......

  Kramar!

  SvaraRadera