fredag 10 maj 2013

På cykel runt sjön


Min man gillar att ta en cykeltur på morgonen, jag är lite mera sen och vill vänta tills fram på dagen.
Alltså får han åka själv. Vi bor ju på andra sidan av sjön, men har en fin cykelväg på den gamla järnvägen, som är asfalterad. 


Cykelvägen går runt sjöns övre del och förbi Prångens Camping. Man kan välja på att cykla till Tranemo dvs söder ut eller mot Falköping norr ut eller mot Hökerum och Borås alltså väster ut. Ingemar valde en liten bit mot Tranemo. 
Nere vid Bryggan kan man ta sig en båttur på sjön eller en fika på caféet.


Här går cykelvägen efter stranden förbi ställplatsen för husbilar och man har fin utsikt mot sjön, här finns också bord och bänkar för en stunds vila. Känner man för mat så finns en Restaurang i kallbadhuset. För friskvård finns även massage mm.


Närmaste kända plats söder ut är ju Skottek där det finns en camping, Skotteksgården och badplats. Det var ju här som Sten Sture den yngre, den 19 januari år 1520 blev skjuten på sjön Åsundens is av Danskarna, så illa att han dog. Där av namnet Skottek. Och ekar finns här även om en del ser ganska dåliga ut.......


......men passar bra som boplats för fiskmåsen.


Nere vid badet fanns inga badgäster ännu utom de här tre förstås.


Att våren är här märks också i markerna där vitsipporna blommar för fullt. Ingemar valde att vända vid Skotteksgården och cykla hem igen. Den här cykelvägen kan jag varmt rekommendera och vill man leta cacher (geocaching) så finns det även sådana lite efter leden.


Ställplatsen i Ulricehamn har GPS: N 57 47 50 E 13 24 39
eller N 57.79722  E 13.41083


10 kommentarer:

  1. Underbart vackra bilder av Vårens Högtid !!!
    Vi njuter av Bobilens underbara Liv !!
    Tänk att man blir som en ny människa med utflykter o en läkande själ !!!

    Ha det gott o Lev "Lyxigt"/Kram

    SvaraRadera
  2. Vilken fin bild på ert hus, hur är den tagen? Så där högt är man ju inte i en båt. Zoomat från stan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja Ingemar stod på andra sidan och zoomade in.

      Radera
  3. Kul att du gör ett reportage om "era" trakter. Det är ju bra för det är så väldigt fint. Ställplatsen är bra, promenaden in till stan, och omgivningarna både till fots och cykel. Vi har ju upplevt och hade då dessutom turen att få fika hos de med det fina huset vid sjön. Allvarligt talat, man blir lite hemmaplans och därför är det bra att du visar hur fint det verkligen är. Cykelvägarna med rondeller är också häftigt, tycker vi. Har tagit en liten vilopaus i arbetet, blev lite för mycket för armarna ett tag, men idag går vi på igen. Vädret är sagolikt fint och här njuter vi av sommar. Allt är utslaget och grönt och vackert. Snart blir det nog bättre vad gäller pollen också. Ha det så skönt, kramar från 3 M

    SvaraRadera
  4. Härligt och som vanligt finfina bilder! Vackert!!

    SvaraRadera
  5. Ni bor på en helt underbar del av detta land, det är så njutbart runt Ulricehamn.

    SvaraRadera
  6. Visst är det helt underbart med vår och allt fint. Vackra bilder.

    Tänkte fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna och just nu är vi nära att inte vinna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till 16 maj. Tack på förhand.

    SvaraRadera
  7. Så fint ni bor där vid sjön! Ulricehamn är verkligen en fin stad och ställplatsen ligger bra till med promenadavstånd till centrum och fina promenadvägar. Fina bilder från omgivningen och kul med lite historia :)
    Vi stannade vid Tranemo på hemväg från västkusten... vilken fin kyrka de har där!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  8. Fina bilder runt sjön och där ni bor,Vårens underbara tid !!!
    Vi tar nog in där på ställplatsen när vi har vägarna förbi..

    Ha det gott/Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glöm inte att höra av er om ni står på ställplatsen, vi bjuder gärna på en fika. :)

      Radera