torsdag 16 maj 2013

Mynt som försvinner

Läste idag ett förslag om att skrota 1 och 2 centarna i Europaländerna med euro läs här. Så himla skönt. Dessa cent har retat mig, för de blir alltid kvar i plånboken när vi handlar. Det går ju inte att stå och leta småmynt när man ska betala och kön bakom växer. När de ändå ska ta bort ettor och tvåor kan de ju lika gärna ta bort fem-centarna också. Tänk så mycket lättare plånboken då blir.I Marocko var det tvärt om, visst fanns det både 10, 20 och 50 centimes, men det var inte ofta man fick växel tillbaka. Oftast kostade varan 1,5, 10 eller 20 Dirham och den sista är en sedel. Många gånger var vi tvungna att växla en 20Dh sedel för att få lite växel. 
På tal om Marocko så har mattan vi köpte nu hamnat på den plats vi hade bestämt, under soffgruppen på balkongen. Nu gör det inget om det regnar för då rinner det igenom eftersom matten är av plast. :)


Ha det gott och njut av värmen som nu kommer för det ska jag.


6 kommentarer:

 1. Tycker samma om småmynten, bort med dem, de är bara till förtret. Minns jag inte fel, ratade vi 50- öringarna på jobbet, för mer än 15 år sedan. Vi höjde över 50 öre och sänkte under 50 öre till jämna kronor. Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Mattan blev ju kanonbra........kram

  SvaraRadera
 3. Inte en dag för tidigt att de tar bort de här välsignade småmynten som man retat sig på sedan starten. Har aldrig fattat varför de infördes överhuvudtaget, bara larvigt. Men låter bra. Vad fint det blev med mattan ute på altanen. Passade jättebra. Skall bli kul att se den i verkligheten. Hoppas det löst sig med elfelet på bilen nu! Vi sticker iväg under dagen idag. Ha det så skönt och kramar 3 M

  SvaraRadera
 4. Ja nu kan vi njuta av värmen!
  Jag tror vi har årets varmaste dag!

  Önskar er en Glad Pingst!

  SvaraRadera
 5. Ja det gör ju inget om dom försvinner det gör ju bara att det är tungt i plånboken. Ha en härlig Pingst-helg! Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken fin matta, men den grå passar ju inte in. Du får kosta på dig en som går i färg :)

  SvaraRadera